Regio Politie Persberichten van vrijdag 20 mei 2011

Zonder rijbewijs en onder invloed

Zwolle – Donderdagmiddag 19 mei is een 19-jarige bromfietser uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. Daarnaast bleek hij geen rijbewijs te hebben en droeg hij geen helm. Bij een controle op de Pieter Steijnstraat bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 430 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

Oldemarkt – Een 41-jarige inwoner van Sneek werd op donderdagmiddag 19 mei aangehouden in een winkel aan de Dwarsveld. De man werd aangehouden door het winkelpersoneel nadat hij goederen in zijn jaszak had gestopt en hiermee de winkel had verlaten zonder de goederen af te rekenen. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Daarnaast kreeg de man een winkelverbod opgelegd.

Snelheidscontrole

Hasselt – Bij een snelheidscontrole op de Verkavelingsweg werden op donderdagavond 19 mei drie snelheidsovertredingen geconstateerd. Hierbij bedroeg de hoogst gemeten snelheid 82 km per uur, terwijl daar maximaal 60 km/u is toegestaan. Tegen de drie overtreders werd proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Olst-Wijhe – Op donderdag 19 mei werd een 31 jarige inwoner uit de gemeente Olst-Wijhe aangehouden voor huiselijk geweld. De verdachte had even daarvoor ruzie gehad met zijn vriendin, waarbij over en weer klappen vielen. De vriendin van de verdachte deed aangifte van mishandeling. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Voor zowel de verdachte en het slachtoffer zal hulpverlening worden opgestart.

Bromfietscontroles

Deventer – Op drie locaties in Deventer werden op donderdag 19 mei bromfietscontroles gehouden. Hierbij werden de volgende overtredingen geconstateerd:

23x overtreding van de maximum snelheid

01x niet tonen kentekenbewijs

09x niet tonen rijbewijs

03x ondeugdelijke remmen

03x negeren rood licht

06x ondeugdelijke banden

02x plaats op de weg

01x niet handsfree bellen

01x geen verzekering snorfiets

03x te hoge constructiesnelheid

Tegen alle overtreders werd proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist zonder rijbewijs onder invloed

Deventer – Een 23-jarige automobilist uit Enschede werd op vrijdagochtend 20 mei aangehouden op de Molenbelt voor rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 420 ug/l. Daarnaast bleek de man geen rijbewijs te hebben en nog twee vonnissen open te hebben staan. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Donderdagmiddag 19 mei is een 50-jarige Zwollenaar aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een winkel aan het Bachplein nam hij bier weg, zonder dat aan de kassa af te rekenen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zwolle – In de Nieuwstraat is dezelfde middag in een grootwinkelbedrijf een 15-jarig meisje uit Zwolle aangehouden voor diefstal van kleding. Ook tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder ongeval onder invloed

Zwolle – Bij een verkeersongeval met blikschade op de kruising Hortentiastraat / Wethouder Alferinkstraat bleek, vrijdagmorgenvroeg 20 mei, dat een 48-jarige autobestuurder uit Hengelo onder invloed van alcohol was. Hij blies 370 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontroles

Zwolle – Van donderdagavond 19-  op vrijdagmorgen 20 mei zijn alcoholcontroles gehouden op o.a. de Oldeneelallee en de Marsweg  Daarbij werden 87 bestuurders een blaastest afgenomen. Een beginnend bestuurder (aanvullende gegevens nog niet vermeld) ging er vandoor maar kon kort daarna op de Wijheseweg worden aangehouden. Hij blies in het politiebureau 680 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zwolle – Op de A28 werd vrijdagmorgenvroeg 20 mei een 23-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden voor rijden onder invloed Hij blies 365 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen: