Regio Politie Persberichten van maandag 23 mei 2011

Viertal aangehouden voor vernieling lantaarnpaal

Zwolle – Vier Zwollenaren van 17, 24, 26 en 27 jaar werden op zondagavond 22 mei aangehouden op verdenking van vernieling. De vier worden er van verdacht een lantaarnpaal op de Tesselschadestraat te hebben vernield. De vier werden ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Diefstal gereedschap uit bedrijfswagen

Genemuiden – Afgelopen weekend, tussen vrijdagavond 20- en maandagmorgen 23 mei is ingebroken in een geparkeerde bedrijfswagen in de Prins Constantijnstraat. Uit de bus, die eigendom is van een installatiebedrijf uit Genemuiden, werd o.a. elektrisch handgereedschap gestolen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, dat mogelijk verband houdt met deze inbraak, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem met Bel M. via 0800-7000. Naar de diefstal wordt een onderzoek ingesteld.

Rijbewijs ingevorderd

Kampen – Het rijbewijs van een 22-jarige motorrijder uit IJsselmuiden werd op vrijdagmiddag 20 mei ingevorderd op de IJsseldijk. De snelheid van de man, een beginnend bestuurder, werd vastgesteld op 109 km per uur (gecorrigeerd). Ter plaatste geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. Naast de invordering van het rijbewijs kreeg de man een proces-verbaal uitgereikt. 

Onder invloed

Hardenberg – Een 22-jarige autobestuurder uit Hardenberg is zondagmorgen 22 mei aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de N343 bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 145 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

Deventer – Zondagmiddag 22 mei is een 30-jarige bromfietser uit Deventer aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Engestraat bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 460 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deventer – Op de van Twickelostraat bleek maandagmorgenvroeg 23 mei dat een 35-jarige autobestuurster uit Deventer teveel alcohol gedronken had (255 ug/l.) Ook zij kreeg een rijverbod en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist onder invloed

Zwolle – Een 27-jarige automobilist uit Zwolle werd op zondagavond 22 mei aangehouden op de Luttekestraat voor rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 455 ug/l. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur op.

Artikel delen: