Regio Politie Persberichten van dinsdag 24 mei

Skimmen ook via pinapparatuur bedrijven

Regio IJsselland – Ten onrechte wordt nog steeds verondersteld dat alleen bij geldautomaten van banken wordt geskimd. Afgelopen periode zijn echter ook bedrijven in Dedemsvaart en Marienberg het slachtoffer geworden van deze praktijken. Bij storingen met de pinfunctie is het zinvol om eens goed naar de apparatuur te kijken. Mogelijk dat daaraan wijzigingen zijn aangebracht.

Het is verstandig om dan gelijk contact te leggen met de betreffende geldinstelling om verdere financiële schade zoveel mogelijk te beperken. Bij het aanbrengen van skimapparatuur is meestal sprake van meerdere personen. De een manipuleert de apparatuur, de andere(n) houden de omgeving in de gaten of leiden mensen af. Om de handelingen bij de apparatuur bij de kassa te verhullen wordt vaak gebruik gemaakt van in de betreffende zaak gekochte grotere goederen. Bij verdachte situaties is het verstandig onmiddellijk de politie (0900-8844) te bellen en desnoods signalementen en kentekens van voertuigen vast te leggen. Beschikt men over videobeelden dan is het verstandig deze vooral niet te wissen.

 

Illegale afvalverbranding

Staphorst – Tegen een 47-jarige bewoner van de Lankhorsterweg is maandagavond 23 mei proces-verbaal opgemaakt omdat hij zonder vergunning van de gemeente afval verbrandde op zijn erf. In en bij de verbrandingston werd o.a. plastic aangetroffen. Op verzoek van de politie doofde de man het vuur

Aangehouden voor verzet en bedreiging na snelheidsovertreding

Scheerwolde – Maandagmiddag 23 mei is op de Scheerwolderweg een 40-jarige autobestuurder uit Steenwijk aangehouden voor verzet tegen en bedreiging van politiemensen. Die hielden hem staande nadat hij op de Blokzijlerweg de snelheid (na de wettelijke correctie) met 66 km/u. had overschreden (146 ipv 80 km/u.). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man wordt voor deze feiten proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in auto’s

Zwolle – In een auto van een 43-jarige Zwollenaar werd tussen zondagmiddag 22 en maandagochtend 23 mei ingebroken. Hierbij werd navigatieapparatuur weggenomen. Uit een auto van een 34-jarige Zwollenaar werd in dezelfde periode eveneens navigatieapparatuur weggenomen. Zijn auto stond geparkeerd aan de Zuiderkerkstraat. De auto van een 51-jarige Zwollenaar werd opengebroken aan de Hortensiastraat. Ook dit vond plaats tussen zondagmiddag en maandagochtend. Hier werd niets buitgemaakt. Uit een auto, geparkeerd aan de Loenensebeek, werd in dezelfde nacht ingebroken. Hier werden CD’s weggenomen. Ook de auto van een 24-jarige Zwollenaar, geparkeerd aan de Willemsvaart, werd in dezelfde periode opengebroken. Hier werd niets buitgemaakt. Uit een auto van een 40-jarige inwoner van Sappermeer werd een navigatiesysteem gestolen. Hij had zijn auto geparkeerd aan de Sellekamp. Uit een auto aan de Mosselkreek werd eveneens een navigatiesysteem gestolen.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Een 23-jarige man uit Litouwen werd op maandagmiddag 23 mei aangehouden in een winkel aan de Rieteweg. De man probeerde een lamp weg te nemen zonder deze af te rekenen door deze in zijn tas te stoppen. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Tweetal aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Twee 15-jarige inwoners van Zwolle en Dedemsvaart werden op maandagmiddag 23 mei aangehouden in een winkel aan het Klein Grachtje. De dames probeerden meerdere goederen weg te nemen zonder deze af te rekenen bij de kassa en werden door het winkelpersoneel aangehouden. Op het bureau werd proces-verbaal tegen het tweetal opgemaakt.

Fietsen in voetgangersgebied

Zwolle – Vijf fietsers werden op maandagmiddag 23 mei bekeurd voor het fietsen in een voetgangersgebied. De vijf fietsten door het winkelcentrum aan de Van de Capellenstraat in Zwolle Zuid. 

Getuigenoproep

Man aangereden door onbekende scooterrijder

Zwolle – Een 59-jarige Zwollenaar werd op dinsdag 24 mei rond 00.10 uur op het Koppelpad aangereden door een onbekende scooterrijder. De man fietste vanuit de Reggelaan in de  richting van de Waallaan.  De man kwam hard ten val. De scooterrijder ging er na de aanrijding vandoor. De politie roept getuigen van de aanrijding op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. Ook twee mensen die op dat moment hun hond aan het uitlaten waren en de fietser weer overeind hebben geholpen, worden verzocht zich te melden.

Aangehouden voor bezit dummy vuurwapen

Deventer – Bij een 14-jarige jongen uit Deventer is maandagavond 23 mei thuis een dummy vuurapen inbeslaggenomen. Hij was samen met een andere jongen met het wapen gezien op de Wetermansweg. Het ging om een replica van een pistool, is nauwelijks van echt te onderscheiden en voor afdreiging geschikt. Bovendien kunnen er door het veermechanisme balletjes mee verschoten worden die door de veerkracht oogletsel kunnen veroorzaken bij omstanders. De tweede jongen moet nog worden gehoord. Het wapen zal worden vernietigd.

Brandstichting auto

Deventer – Zondagavond 22 mei rond 23.30 uur, is brandgesticht bij een geparkeerde auto aan Ganzeboomsweg. Die kon door de eigenaar en een passant worden geblust. De auto liep schade op (omvang niet bekend). Mogelijk zijn er mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze brand. Hen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. via 0800-7000. Naar de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Artikel delen: