Politiehonden kampioenschappen in Lemelerveld

hondenvereniging_de_revierder1.jpg

LEMELERVELD – Op zaterdag 28 mei zal op het terrein van Politiehondenvereniging H.D.V. “de Revierder” aan de Schaapskooiweg in Lemelerveld een spectaculaire politiehondenwedstrijd worden gehouden. Op die dag zal er door 7 combinaties gestreden worden om het Overijssels kampioenschap. Deze wedstrijd is tevens de nominatiewedstrijd om in aanmerking te komen voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap in september.

In de ochtend laten de deelnemende geleiders met hun politiehonden zien hoe goed hun honden een verstopte persoon kunnen opsporen en hoe snel ze verstopte voorwerpen ter grootte van een patroonhuls kunnen vinden, ook het correct uitvoeren van verschillende handelingen, zoals het nemen van hindernissen, het transport van een arrestant en nog vele andere oefeningen behoren tot het ochtendprogramma. 

Na de pauze zal om 14.00 uur het spectaculaire middag programma beginnen, hier laten de politiehonden in verschillende situaties zien hoe goed zij een verdachte tot staan kunnen brengen. Hierbij zullen de pakwerkers proberen de aanval van de politiehonden af te wenden, door zich onder andere te verweren met een stok en een vuurwapen en door voorwerpen naar de hond te gooien, dit is zeer spectaculair!

De leden van de Koninklijke Nederlandse Politiehondenvereniging (KNPV) richten honden af voor diverse doeleinden zoals o.a. politiehond en speurhond. Nadat de honden hun certificaat gehaald hebben vinden vele honden een nieuwe baas bij onder andere de politie, douane, defensie en bewakingsbedrijven in binnen- en buitenland.

De leden van Honden dressuurvereniging “de Revierder” nodigen U van harte uit om deze dag te bezoeken. Aanvang wedstrijd 9.30 uur. Toegang gratis. Een leuke gelegenheid om kennis te maken met politiehondendressuur.

 

Artikel delen: