Regio Politie Persberichten van dinsdag 31 mei 2011

Snelheidscontrole

Witharen – Aan de Stouwe werd maandagmiddag 30 mei een snelheidscontrole gehouden naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor overtreding van de maximaal toegestane snelheid en één maal voor het niet dragen van een gordel. De hoogste gemeten snelheid was 92 km/u. De overtreders kunnen allemaal een proces-verbaal tegemoet zien.

Aangehouden voor dronkenschap

Steenwijk – Een 38-jarige inwoonster van Steenwijkerland is dinsdagmorgenvroeg 31 mei aangehouden voor openbare dronkenschap. Ze lag dronken op de Woldpromenade en schreeuwde. Ze werd ter ontnuchtering ingesloten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011046741)

Verdachte bekent 27 woninginbraken

Zwolle – De politie heeft de afgelopen week een doorbraak geboekt in een onderzoek naar tientallen inbraken in de wijken Zwolle-Zuid en Aalanden. Een 48-jarige Zwollenaar heeft tijdens verschillende verhoren 27 inbraken bekend. Een aantal gestolen goederen, waaronder mobiele telefoons en sieraden, zijn bij de verdachte aangetroffen. De komende tijd worden de mensen die door de verdachte zijn benadeeld door de politie geïnformeerd. Uiteraard worden de aangetroffen goederen weer teruggegeven aan de eigenaars. In de periode van november tot maart vonden er diverse woningeninbraken plaats in de wijken Zwolle-Zuid en Aalanden. Dit gebeurde vooral bij woningen waarvan de dakramen op een kier stonden. Er is een onderzoek opgestart en daarbij kwam de 48-jarige man in beeld. Nadat er voldoende bewijs was verzameld kregen rechercheurs toestemming om de verdachte tijdens een afspraak in Amsterdam aan te houden.

(2011002489)

Verklein het risico op inbraak in uw woning

De impact van een woninginbraak is groot. Het idee dat onbekenden in uw huis zijn geweest, juist op die plek die veiligheid moet bieden, roept gevoelens van onbehagen op. Een inbraak is niet altijd te voorkomen, maar u kunt het risico wel verkleinen. Veel inbrekers zijn gelegenheidsdieven en willen snel ‘scoren’. Ze hebben een hekel aan licht, lawaai en lang werk. Goede buitenverlichting met sensoren en deugdelijk hang- en sluitwerk zijn goede maatregelen. Wat u beter niet kunt doen: ladders naast het huis, open ramen, briefjes met ‘Ik ben even weg’ of kostbare spullen (bv. laptop) voor het raam laten staan. Ook op uw voicemail of op social media zoals hyves of twitter melden dat u er even tussenuit bent raden wij ten zeerste af. Ook inbrekers zijn actief op internet. Bent u toch slachtoffer van woninginbraak, bel dan de politie en doe aangifte. Meestal verricht de forensische recherche een onderzoek. U kunt daarbij helpen door ervoor te zorgen dat eventuele sporen niet verloren gaan. Tips en meer informatie vindt u op de site van het

Politiekeurmerk

Dvd-dief aangehouden

Zwolle – In een winkel aan het Maagjesbolwerk werd maandagmiddag 30 mei een 53-jarige Zwollenaar betrapt op het stelen van een aantal dvd’s. De man had de dvd’s verstopt in de doos van een koffiezetapparaat, maar werd gesnapt door het alerte personeel. Hij werd overgedragen aan de politie en kan een proces-verbaal voor winkeldiefstal tegemoet zien. (2011046611)

Beginnend bestuurder onder invloed

Zwolle – Aan de Landsheerlaan werd dinsdag 31 mei net na middernacht een 19-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. De beginnend bestuurder blies 265 ug/l. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur op. Meer informatie over de gevaren van rijden onder invloed? Klik hier. (2011046737)

Man en vrouw aangehouden voor handel en drugs

Zwolle – Een 49-jarige man uit Zwolle en een 27-jarige vrouw uit Wezep werden maandagmiddag 30 mei aangehouden op de Obrechtstraat. Het tweetal wordt verdacht van de handel in drugs. De politie kreeg een melding dat zij zich verdacht ophielden op een parkeerplaats en, samen met een derde persoon, gedragingen vertoonden die wijzen op de handel in drugs. Ter plaatse hielden agenten de man uit Zwolle en vrouw uit Wezep aan. De derde persoon wist te ontkomen. In zijn vlucht gooide hij een zakje met vermoedelijk drugs van zich af. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011046672)

Openbare dronkenschap

Zwolle – Maandagmiddag 30 mei kreeg de politie een melding dat een man zich op het Bachplein vervelend gedroeg. De 50-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats verkeerde onder invloed, viel winkelend publiek lastig en gedroeg zich agressief. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap en ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011046703)

Man aangehouden voor bedreiging

Zwolle – Aan de Klooienberglaan werd maandagavond 30 mei een 39-jarige man uit Drachten aangehouden. Hij zou zijn ex-vriendin bedreigd hebben. De man werd ingesloten en kan een proces-verbaal tegemoet zien. (2011046725)

Caravaninbreker aangehouden

Zwolle – Een 31-jarige Kampenaar werd maandagochtend 30 mei aangehouden op verdenking van inbraak. De man zou tussen september 2010 en februari 2011 ingebroken hebben in een caravan, die gestald was aan de Heinoseweg. In februari van dit jaar werd dit door de eigenaar van de caravan geconstateerd en deed hij aangifte bij de politie. Het slot van de caravan was geforceerd en binnen was het een grote ravage van etenswaren, verpakkingen en smerige voetafdrukken. De totale schade bedroeg zo’n 1000 euro. Een sigaret met mogelijk DNA van de verdachte werd veilig gesteld en voor onderzoek aangeboden aan het NFI. Dit leverde onlangs een match op met het DNA van de Kampenaar en leidde tot zijn aanhouding. De man werd ingesloten op het bureau en een nader onderzoek volgt. (2011014041)

Koperdief aangehouden

Zwolle – Het onderzoek naar een diefstal van koper en ijzer bij een bedrijf aan de Benjamin Franklinstraat op 9 april 2011 leidde maandag 30 mei tot een aanhouding. Omdat het bedrijf naar aanleiding van een eerdere inbraak een camera had geplaatst op het terrein, waren er goede beelden beschikbaar van de dieven en hun voertuig. Deze beelden werden getoond op de dagelijkse briefing van de politieteams. Een agent herkende één van de verdachten, een 49-jarige Zwollenaar. De verdachte werd ingesloten op het bureau voor nader onderzoek. (2011030465)

Fietser gewond na aanrijding

Balkbrug – Op de kruising Zwolseweg / Nieuwe Dijk raakte maandag 30 mei aan het einde van de middag een 18-jarige fietser uit Nieuwleusen gewond na een aanrijding met een auto. Hij werd met nog onbekend letsel met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser kwam uit de richting van Nieuwleusen en sloeg af de Nieuwe Dijk in. De 84-jarige autobestuurster uit Drogteropslagen (Dr.) wilde de fietser passeren. Hierbij werd de fietser geraakt en belandde via de motorkap in de berm. Naar de exacte toedracht van het ongeval wordt onderzoek gedaan. (2011046682)

 

 Bekeurd bij verkeerscontroles

Deventer – Maandag 30 mei zijn bij verkeerscontroles in de stad 10 bestuurders bekeurd. Dat was o.a. voor ongeoorloofd telefoneren, negeren rood verkeerslicht, negeren verkeerstekens op het wegdek, gordel niet gedragen, geen APK en te hoge snelheid. (2011046680)

Artikel delen: