Regio Politie Persberichten van woensdag 8 juni 2011

Snelheidscontrole

Punthorst – Dinsdagochtend en –middag 7 juni werd er naar aanleiding van klachten van buurtbewoners op de Mr. J.B. Kanlaan gecontroleerd op snelheid. Op deze weg, waar 60 km/u is toegestaan, werden negen bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van de snelheidslimiet. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u. Naast de snelheidsovertredingen werden drie processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel.

Man aangehouden voor mishandeling

Zwartsluis – Een 31-jarige man uit Zwartsluis werd dinsdagochtend 7 juni op het Buitenkwartier aangehouden voor mishandeling. Hij zou een 20-jarige man uit Genemuiden in de nacht van 20 op 21 mei bij een horecagelegenheid aan de Kolksluiskade hebben geslagen met een bierflesje. De aanleiding van de mishandeling is niet duidelijk. De verdachte werd voor nader verhoor ingesloten. (2011044559)

 

Huiselijk geweld

Steenwijk – Een 47-jarige man uit Steenwijk werd dinsdagavond 7 juni aangehouden en ingesloten voor huiselijk geweld. Hij zou zijn 20-jarige zoon hebben mishandeld. Voor beide wordt een hulpverleningstraject gestart. (2011049250)

 Bedrijfsinbraak

Steenwijk – Bij een pand aan de Koematen werd dinsdagavond 7 juni ingebroken. Door een deur te forceren werd toegang verkregen. Een aanzienlijk geldbedrag werd weggenomen. Er is aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek. (2011049284)

 Fietser gewond bij aanrijding

Zwolle – Op de Eikenstraat raakte dinsdagmiddag 7 juni een 16-jarige fietser uit Zwolle gewond bij een aanrijding met een personenauto. De jongen kwam uit de Moerbeistraat gefietst en wilde de weg oversteken. Op dat moment reed over de Eikenlaan een 23-jarige automobilist uit Zwolle, die de fietser niet zag aankomen. De jongen botste op de auto en belandde via de motorkap op straat. Hij liep kneuzingen en schaafwonden op en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist kwam met de schrik vrij, maar zijn auto moest worden afgesleept. (2011049242)

  Winkeldiefstal

Deventer – Bij een winkel op de Brink werd dinsdag 7 juni een 19-jarige vrouw uit Zutphen aangehouden voor winkeldiefstal. Zij probeerde een kledingstuk te ontvreemden. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm van het detectiepoortje echter af en werd ze aangehouden door een beveiligingsmedewerker. De vrouw werd overgebracht naar het bureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. (2011049231)  

 Laptop ontvreemd uit auto

Deventer – Dinsdag 7 juni werd aangifte gedaan van diefstal uit een auto die op een parkeerplaats bij de Deventerweg stond. Uit de kofferbak was een laptop ontvreemd. 

 Wat kunt u doen tegen autoinbraak?(2011049256)

Artikel delen: