Regio Politie Persberichten van donderdag 9 juni 2011

Aanhanger in brand

Zwolle – In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 juni stond er een aanhangwagen in de brand op de Marconistraat. De eigenaar van de aanhangwagen had een klap gehoord en toen zag hij vervolgens dat zijn aanhangwagen in de brand stond. De aanhangwagen werd vermoedelijk in de brand gestoken. De brandweer heeft de brand geblust. Naar de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Aangehouden voor belediging

IJsselmuiden – Een 19-jarige snorfietser uit Zwolle is woensdagmiddag 8 juni aangehouden omdat hij politiemensen beledigde. Dat gebeurde bij een bekeuringsituatie op de Zwolseweg, omdat de Zwollenaar geen rijbewijs heeft. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011049569)

 Aangehouden voor bedreiging

Blokzijl – Na bedreiging van een buurman is woensdagmorgen 8 juni in de Molenwijk een 74-jarige man uit Blokzijl aangehouden. Bij een woordenwisseling over het recht van overpad zou hij met een mes gezwaaid hebben. De man is ingesloten. Naar de toedracht van de bedreiging wordt een naderonderzoek ingesteld. (2011049362)

 Snelheidscontroles op klachtlocaties

Staphorst – Na klachten van aanwonenden over hoge snelheden is woensdag 8 juni gecontroleerd op de Heerenweg. Daarbij werden 10 bestuurders bekeurd. De snelste reed 94 km./u. waar een maximumsnelheid geldt van 60 km/u.Punthorst – Op de klachtlocatie aan de Mr. J.B.Kanlaan werden die dag 7 bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden in het 60 km/u. gebied. Aanwonende reageerden positief op de controles.

(2011049493)

 Man aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Op woensdag 8 juni werd in een winkel aan de Nieuwstraat een 27-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had kleding en schoeisel uit de winkel weggenomen zonder te betalen. De man werd door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt. (2011049446)

 Drie auto-inbrekers aangehouden

Zwolle – Op woensdagavond 8 juni kreeg de politie een melding dat bij een auto, die aan het Klein Grachtje stond, een drietal personen bezig waren om wieldoppen van de auto te halen. Ze werden daarbij betrapt maar kwamen een tweede keer terug en renden toen ze weer werden betrapt weg en reden weg in een auto. Op de Meppelerstraat kon de auto tot stoppen worden gedwongen. Twee mannen uit Den Haag van 19- en 27 jaar en een 17-jarige man uit Zoetermeer werden aangehouden. (2011049577)

 

Getuigen gezocht

Man zwaar mishandeld op de Markt

Hardenberg – In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juni werd om ongeveer 02:40 uur een 33-jarige man uit Hardenberg ernstig mishandeld. Hij kwam samen met een andere man en een vrouw uit een horecagelegenheid aan de Markt toen hij en de andere man werden buiten direct aangevallen door een groep onbekende personen. Beide mannen werden naar de grond gewerkt en door meerdere mensen uit de groep getrapt en geslagen. Bij nader onderzoek in het ziekenhuis bleek de man ernstig letsel te hebben opgelopen door de vechtpartij. Uit camerabeelden van een beveiligingscamera blijkt dat er rond het genoemde tijdstip een andere groep personen is geweest die getuige moet zijn geweest van de vechtpartij. De camera had echter geen beelden vastgelegd van de vechtpartij zelf. De politie is daarom op zoek naar de personen van deze groep en roept hen en eventuele andere getuigen op om zich te melden. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844. U kunt uw melding ook anoniem doen via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. (2011048335)

 Snelheidscontrole na klachten

Witharen – Op de Stouwe voerde de politie op woensdag 8 juni een snelheidscontrole uit naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. Op de Stouwe geldt een maximum snelheid van 60 km/u. Negen bestuurders kregen een proces-verbaal voor het overschrijven van deze snelheid. De hoogst gemeten snelheid betrof 94 km/u. Waarom controleert de politie eigenlijk op snelheid? De veiligheid is één reden, maar er zijn er meer. Wilt u weten welke? Klik hier.(2011049564)

 Aanrijding tussen fietsster en wielrenner

Hardenberg – Een 74-jarige vrouw uit Hardenberg raakte woensdagmiddag 8 juni gewond bij een ongeval. De Hardenbergse fietste van de oprit van een woning aan de Hessenweg. Op dat moment kwam er een 27-jarige plaatsgenoot op zijn wielrenfiets uit de richting van de het sportpark. Er ontstond een botsing tussen de fietsster en de wielrenner, waarbij de fietsster ten val kwam. Zij werd met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis. (201104959)

 Munitie inbeslaggenomen

Deventer – Bij een zoeking in een woning aan de Maalderijstraat zijn woensdagmiddag 8 juni meerdere honderden patronen gevonden. Die werden inbeslaggenomen. De bewoners, een 46-jarige man en een 38-jarige vrouw werden voor nader verhoor aangehouden. De man had tot voor kort een vuurwapenvergunning, wat de aangetroffen munitie waarschijnlijk verklaart. In de loop van de dag zijn beiden na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011049541)

 Aangehouden voor harddrugbezit

Deventer – Op de Oxerstraat is woensdagvond 8 juni een 35-jarige Deventenaar aangehouden voor het bezit van een kleine hoeveelheid amfetamine. Die werd inbeslaggenomen. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011049558)

 Inbraak bankfiliaal

Schalkhaar – Donderdagmorgen 9 juni rond 02:00 uur is geprobeerd de geldautomaat van een bank aan de Lindeboomsweg te kraken. Via de alarmcentrale werd de politie ingeschakeld en waarschijnlijk is (zijn) de dader(s) bij de inbraak gestoord. Er is niets buitgemaakt. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze inbraak wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. (Meld Misdaad AnonieM) via 0800-7000. Naar de inbraak wordt een nader onderzoek ingesteld. (2011049628)

Artikel delen: