Column 12 COLLECTEREN

collectebus.jpg

DALFSEN –   Gisteravond heb ik mijn ronde weer gedaan om geld op te halen. Doel: bestrijding van allerlei ziekten rond/in  het maag/darm/lever-gebied. Ik ken mijn klanten langzamerhand. Eén: je mag MIJ wel geld brengen. Ik zit in de bijstand en met die rot regering van vandaag .. Zijn maag/lever/darm was goed opgeborgen in een omvangrijke buik. 

   

 De ander: nee, helaas deze keer niet. Maar ja, deze keer is ieder jaar deze keer. Hij heeft een schort voor het gebied ( u weet wel) en daarop staat dat hij de koning van de keuken is.

  

Weer een ander zegt dat hij zal gireren.  I.v.m. de afttrek van de belasting. Hopen dat het gebeurt.

Maar ik geniet van de positieve reacties. Wat te denken van een zeer moeilijk opvoedbare jongen die spontaan van boven de trap afrent  – na het horen van die akelige ziekten – en een euro in de bus deponeert. Of van die jongen die drie € geeft van zijn zakgeld, terwijl moeder verbaasd staat te kijken: wat gebeurt hier … 

Of de verpleegster die net terug uit het ziekenhuis – en heel goed weet wat er met die organen kan gebeuren –   5€ uit de portemonnee haalt. 

Als ik aarzel, noem ik de organen en trek dan een zielig gezicht. Soms wrijf ik zelfs over die plekken als ik denk: dit wordt niks….

Dus mensen: GEVEN. Op uw gezondheid!

© lenze l. bouwers

 

Artikel delen: