Regio Politie Persberichten van donderdag 16 juni 2011

Rijbewijzen hardrijders ingenomen

Witharen – Woensdagmiddag 15 juni werden de rijbewijzen van twee autobestuurders ingevorderd. Zij reden op de Stouwe met snelheden van 123 en 124 km/u (gecorrigeerd). In totaal werden 9 bestuurders bekeurd voor overschrijding van de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 60km/u. De controles op deze locaties, na klachten van aanwonenden over te hoge snelheden, worden herhaald.

Bromfiets met geschorst kenteken

Steenwijk – Een 17-jarige inwoner van Noordwolde kreeg op woensdagmiddag 15 juni twee processen-verbaal opgemaakt. De jongen reed op de Scholestraat met een bromfiets waarvan het kenteken geschorst bleek te zijn. Deze was hierdoor niet verzekerd. Daarnaast kon de jongen zich niet identificeren. (2011051623)

 Beginnend bestuurder onder invloed

Staphorst – Een 20-jarige automobilist uit Staphorst werd op donderdagmorgen 16 juni aangehouden voor rijden onder invloed. De man, een beginnend bestuurder, blies bij de ademanalyse 195 ug/l. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur op. (2011051702)

 Aangehouden voor winkeldiefstal

Kampen – Woensdagmiddag 15 juni werd een 24-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een supermarkt aan de Meeuwenweg nam hij scheermesjes weg, zonder deze bij de kassa af te rekenen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2011051592)

 Onder invloed

Lutten – Een 26-jarige automobilist uit Hoogeveen werd op donderdagmorgenvroeg 16 juni aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Jachthuisweg bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zij blaastest in het politiebureau scoorde 280 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. (2011051701)

 

Inbraak bij bedrijf

Raalte – Bij een bedrijf aan de Zompstraat werd op donderdag 16 juni (rond middernacht) ingebroken. Men kwam binnen door een raam te forceren. De buit bestond uit fotoapparatuur. De politie roept eventuele getuigen, of mensen die iets verdachts hebben gezien wat met de inbraak te maken kan hebben, op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. (2011051706)

 Verkeerscontroles

Deventer – Op woensdagavond 15 juni werden op twee locaties in Deventer verkeerscontroles gehouden. Hierbij werden de volgende overtredingen geconstateerd: 01 x ondeugdelijk uitzicht door lading in de auto01 x kind achterin zonder deugdelijk kinderzitje

15 x niet op eerste vordering tonen rijbewijs

09 x niet dragen gordel 01 x rijden tijdens ontzegging (bromfiets – apart afgemuteerd)01 x mobiel bellen

Tegen de overtreders werd proces-verbaal opgemaakt.

(2011051681)

 Aanhouding voor belediging

Zwolle – Politiemedewerkers hebben woensdagmorgen 15 juni op de Ossenmarkt een 34-jarige man uit Nunspeet aangehouden voor belediging. De man riep zonder aanleiding beledigende teksten naar een agent die voorbij fietste. Ook tijdens de aanhouding bleef de man hiermee doorgaan. (2011051424)

 Onveilig rijgedrag

Zwolle – Een 23-jarige vrouw uit Steenwijk werd woensdagmorgen 15 juni staande gehouden in verband met onveilig rijgedrag. Agenten zagen de vrouw slingerend over de Hasselterweg rijden. Toen de agenten haar passeerden bleek dat de vrouw niet handsfree aan het bellen was en daarnaast ook nog een vel papier aan het lezen was. De vrouw kwam tijdens het rijden met haar auto bijna in de berm en op de andere weghelft terecht. Toen haar werd verteld dat ze een boete zou krijgen voor onveilig rijgedrag, bleek dat de vrouw al een rijontzegging had in verband met andere verkeersovertredingen. (2011051520)

 Getuigenoproep: verlaten plaats ongeval

Zwolle – De politie is op zoek naar de bestuurder van een witte bestelbus. Een 17-jarig meisje reed woensdagavond 15 juni rond 18.00 uur op haar scooter door de Hortensiastraat. Ter hoogte van het kruispunt Korenbloemstraat/Hortensiastraat stond een voertuig stil om linksaf te gaan. Het meisje reed rechtdoor. Een witte bestelbus passeerde de stilstaande auto aan de rechterkant en kwam daardoor op het fietspad terecht waar het meisje reed. De bestelbus raakte het meisje. Zij moest daardoor remmen en kwam ten val. Daarna reed de bestelbus volgens het meisje weg. Door de val liep het meisje verschillende schaafwonden op. Eventuele getuigen en de bestuurder van de bestelbus worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (2011051641)

 Verkeerscontrole na klachten

Zwolle – Het team verkeer van Politie IJsselland heeft woensdagmiddag 15 juni een snelheidscontrole gehouden aan de Doornweg naar aanleiding van klachten van de buurtbewoners. Tijdens deze controle werden tien boetes uitgeschreven voor overschrijding van de maximum snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u. Eén automobilist kreeg een boete omdat die persoon geen gordel droeg. (2011051647)

 Aanrijding met letsel

Zwolle – Een 16-jarig meisje uit Zwolle is woensdagavond 15 juni gewond geraakt nadat ze op de Klokkengieterlaan tegen een portier van een geparkeerde auto was gefietst. Vermoedelijk had het meisje niet gezien dat het portier openstond omdat ze aan het bellen was. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en bleek een hersenschudding te hebben opgelopen. (2011051653)

 Getuigenoproep: mishandeling

Zwolle – De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die woensdagmiddag 15 juni rond 16.00 uur plaatsvond op de Rijnlaan. Een 42-jarige vrouw uit Zwolle fietste in het voetgangersgebied en werd daarop aangesproken door een (nog) onbekende man. Hij gooide daarna zijn fiets neer en liep naar de vrouw toe. De vrouw was ondertussen afgestapt. Nadat de man de vrouw probeerde te verwonden met haar fiets, gooide hij de fiets in de bosjes en sloeg hij de vrouw in haar gezicht. Uiteindelijk wist de vrouw te ontkomen. Het signalement van de man luidt als volgt: een licht getinte man met donker haar, licht grijzend, ongeveer 1.85 m en vermoedelijk midden 50 of begin 60. Hij droeg een okergele jas met een opstaande kraag met grijs/bruine voering aan de binnenkant, een lichte of witte blouse, een donkere broek en donkere mogelijk zwarte schoenen.

Artikel delen: