terugblik Pinksterwandeltocht Hoonhorst 13 juni 2011

HOONHORST – Na een wat langzame start vanwege het weer konden we uiteindelijk toch nog 113 deelnemers verwelkomen. Buienradar was door menigeen eerst geraadpleegd, alvorens naar Hoonhorst te komen. Ook nu werd er weer gewandeld langs onbekende plekjes.

Er waren weer veel mensen die vorig jaar ook mee liepen, maar er waren ook veel nieuwe gezichten. De mensen kwamen bv uit Heerde, Nieuwleusen, Lemelerveld, Raalte maar ook uit Hardenberg, Marienheem, Westerhaar en natuurlijk ook wandelaars uit Dalfsen en Hoonhorst. We kunnen in ieder geval zeggen dat het ons gelukt is om niet alleen deelnemers uit Hoonhorst te ontvangen.

Koffie, thee, ranja en water was weer voldoende aanwezig voor de dorstige mensen. De toiletwagen is ook regelmatig gebruikt. De locatie was opnieuw op de parkeerplaats in de Tempelhof. Tijdens de lange tocht was er een mogelijkheid voor een sanitaire stop bij het kultuurhus in Wijthmen. Sommige mensen die de 12 km route liepen zijn daar ook nog naar toe gelopen, omdat ze het wel erg ver vonden om deze afstand in 1x te lopen.

De routes namen de wandelaar mee langs de Potstal in Hoonhorst, door Emmen, langs de Zwarteweg/Oudeweg. Hierna vervolgden de 12 en 20 km hun weg over De Horte door de bossen naar de Kroesenallee, waarna de 20 km verder ging door Wijthmen, Soeslo en daarna via allerlei bospaden en het sintelpad naast de wetering weer terug naar Hoonhorst.

We hebben over het algemeen leuke reacties mogen ontvangen. De routes waren goed aangegeven, en menigeen kwam enthousiast melden: “wat een mooie routes zeg!”

De organisatie wil langs deze weg de sponsoren (tw. Sonodruk en Bergman Installatiebedrijf) bedanken voor het mede mogelijk maken van deze PinksterWandel tocht. Geschreven door Stien van Lenthe.

Artikel delen: