Regio Politie Persberichten van vrijdag 17 juni 2011

Onder invloed

Nieuwleusen – Op het Westeinde werd vrijdagmorgenvroeg 17 juni een 19-jarige bromfietser uit Nieuwleusen aangehouden. Hij bleek teveel alcohol gedronken te hebben (150 ug/l.).Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Bekeurd voor gevaarlijk rijgedrag

IJsselmuiden – Een 18-jarige automobilist uit IJsselmuiden is donderdagavond 16 juni bekeurd voor gevaarlijk rijgedrag. Op de Oosterlandweg sneed hij een mede automobiliste die hij inhaalde terwijl dat feitelijk niet kon omdat er een tegenligger naderde. De vrouw moest de berm in om een aanrijding te voorkomen. (2011051970)

 Onder invloedDedemsvaart – Op donderdagavond 16 juni werd een 18-jarige Poolse automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Langewijk bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. In het politiebureau blies hij 395 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt (2011052017) Man aangehouden voor huiselijk geweld

Deventer – Een 51-jarige inwoner van Deventer werd op donderdagavond 15 juni aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht zijn 19-jarige dochter te hebben mishandeld. De man werd ingesloten op het bureau. Daar kreeg hij proces-verbaal opgemaakt. (2011051795)

 Fietsster gewond bij aanrijding met auto

Deventer – Een 65-jarige inwoonster van Deventer raakte op donderdagmorgen 16 juni gewond bij een aanrijding met een personenauto op het Emmaplein. Vermoedelijk werd de vrouw over het hoofd gezien door een 35-jarige automobilist uit Epe toen zij met haar fiets over het plein reed. De vrouw werd per ambulance met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd. (2011051881)

 Katalysator gestolen

Zwolle – In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 juni werd er van een auto die geparkeerd stond aan de Van Kuynremarke de katalysator weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. (2011051782)

 Man aangehouden voor heling/diefstal

Zwolle – Op donderdagmiddag 16 juni werd aan de Obrechtstraat een man gezien die opvallend veel aandacht had voor geparkeerde voertuigen aldaar. De politie trof de man, een 24-jarige Zwollenaar, aan op de Mozartlaan. Bij controle bleek de man een navigatiesysteem in zijn jaszak te hebben maar kon niet aangeven hoe hij aan het navigatiesysteem was gekomen. De man gaf aan dat zijn auto bij een garage in Zwolle zou staan en later gaf hij weer aan dat de auto ergens in Zwolle stond. De man werd aangehouden op verdenking van heling cq diefstal en het navigatiesysteem werd in beslag genomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van het apparaat. (2011051917)

 Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Zwolle – Op donderdagavond 16 juni werd aan de Radewijnsstraat een 31-jarige man uit Deventer aangehouden voor openbare dronkenschap. De man had voor overlast gezorgd in een winkel en was daar weggestuurd. Vervolgens zou hij bij diverse auto’s aan het rommelen zijn geweest en werd hij door de politie aangetroffen op de Radewijnsstraat. De man was in kennelijke staat van dronkenschap. Hij werd aangehouden en proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt. (2011052004)

 Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering

Zwolle – In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 juni werd een 53-jarige man uit Beekbergen aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Voor de man was een gebiedsverbod afgekondigd waaraan hij zich niet had gehouden. (2011052020)

 Rijden onder invloed

Zwolle – In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 juni werd aan de Thorbeckegracht een 26-jarige automobilist uit de gemeente Elburg aangehouden voor rijden onder invloed. De man viel op omdat hij geen voorrang verleende aan de naderende politieauto. Bij de blaasproef op straat blies de man een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies de man 410 ug/l. proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt voor rijden onder invloed. (2011052021)

Artikel delen: