Regio Politie Persberichten van dinsdag 21 juni 2011

Man aangehouden voor lokaalvredebreuk

Zwolle – Maandagavond 20 juni werd een 50-jarige man uit Zwolle aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man was ondanks een ontzegging toch een winkel aan het Klein Grachtje binnen gegaan. Daar zorgde hij voor overlast. De man bleek onder invloed en is ter ontnuchtering ingesloten.

Fietser gewond bij eenzijdig ongeval

Kampen – Een 59-jarige fietser uit Kampen raakte op maandagmiddag 20 juni gewond bij een eenzijdig ongeval op de Beneluxweg. Vermoedelijk kwam de man ten val toen hij wilde keren en hierbij de stoeprand raakte. Hij werd met hoofdletsel en schaafplekken per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. (2011053237)

 Gewond bij aanrijding

Basse – Bij een verkeersongeval op de Oldemarktseweg raakte maandagmorgen 20 juni een 37-jarige autobestuurder uit Steenwijkerwold gewond. Hij werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. Op de Oldemarktseweg werd zijn auto aangereden door een hem achteropkomende, 39-jaruige autobestuurder uit Steenwijkerwold. Het slachtoffer moest door de geboden verkeerssituatie stoppen, wat door zijn achteropkomende dorpsgenoot te laat werd opgemerkt. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. (2011052907)

 Aangehouden voor vernieling

Wanneperveen – Dinsdagmorgenvroeg 21 juni is een 38-jarige vrouw uit de Wolden aangehouden voor vernieling. Bij een woning aan de Veneweg gooide zij een ruit in. De vrouw was onder invloed van alcohol. Zij werd in afwachting van haar verhoor en ter ontnuchtering ingesloten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011053343)

 Eerder verspreid op 20 juni jl.

Aangehouden voor diefstal bierkratten

Steenwijk – Zondagmorgen 19 juni is een 25-jarige Steenwijker aangehouden voor de diefstal van twee kratten bier. Die werden op zaterdag jl. gestolen achter een woning aan de Rembrandtstraat. De man is ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld. De Steenwijker is eerder aangehouden voor soortgelijke diefstallen en is gehoord in de zaak van het, met een zogeheten ‘afbreekmesje’ geprepareerde, bierkrat waardoor een medewerkster van een supermarkt in Steenwijk ernstige verwondingen aan een hand opliep. (2011052481)

 

Fietsers gewond bij aanrijding in tunnel

Dalfsen – Twee fietsers uit Dalfsen raakten op maandagmiddag 20 juni gewond bij een aanrijding in de fietstunnel in de Hoevenweg (onder Hessenweg). Vermoedelijk kwam een van de fietsers, een 49-jarige inwoonster van Dalfsen, door de snelheid in de bocht op de verkeerde weghelft terecht. Hierbij botste ze frontaal tegen een tegemoetkomende 77-jarige plaatsgenoot. De vrouw, die niet aanspreekbaar was, werd per ambulance met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De man liep eveneens hoofdletsel op en klaagde over pijn in zijn arm. Ook hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. (2011053147)

 Vrouw aangehouden voor brandstichting

Hardenberg – Een 47-jarige inwoonster van Hardenberg werd op maandagavond 20 juni aangehouden op verdenking van brandstichting. De vrouw, die bij haar aanhouding een verwarde indruk maakte, wordt er van verdacht brand te hebben gesticht bij een woning aan de Markt. De schade bleef, mede door ingrijpen van omstanders, beperkt. De vrouw werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen haar opgemaakt en hulpverlening ingeschakeld. (2011053294)

 Man aangehouden voor hennepkweek

Hardenberg – Een 26-jarige inwoner van Almelo werd op maandagmiddag 20 juni aangehouden voor hennepkweek. De man was eigenaar van een kwekerij met 196 planten. De kwekerij was gevestigd in een pand aan de Brink. Zowel de planten als de apparatuur werden in beslag genomen. De stroom werd buiten de meter om van het net onttrokken. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2011022789)

Aangifte na mishandeling in het verkeer

Deventer – Een 35-jarige Deventenaar deed maandag 20 juni aangifte van mishandeling, eerder op de dag. Rond 15.00 uur werd hij op de Boerhavenlaan (weg Eefde-Deventer) in zijn  gezicht gestompt door de bestuurder van een zwarte Audi A3. Dit nadat hij kort daarvoor een opmerking had gemaakt over het rijgedrag van deze bestuurder, die bij herhaling gevaarlijk ingehaald had. De bestuurder van deze Audi A3 betreft een naar schatting 20-jarige man, met een tenger postuur en zwart kort haar. Hij droeg een lichtgetinte blouse en een donkere pantalon. Bij hem in de auto zat een tweede naar schatting 20-jarige man. Mensen die iets gezien hebben van de mishandeling wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Naar de mishandeling wordt een onderzoek ingesteld. (2011053173)

 Jongens aangehouden voor openlijke geweldpleging

Deventer – Maandag 20 juni zijn 4 jongens uit Deventer (13 t/m. 16 jaar) aangehouden voor openlijke geweldpleging. Op zondag 6 maart jl. mishandelden zij op het Boreelplein een 14-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer, dat zijn belagers niet kende, raakte bewusteloos, liep verwondingen aan zijn hoofd en een hersenschudding op. De jongens zijn ingesloten. Tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2011019033)

 Eerder verspreid op 20 juni jl.

Jongentje gewond bij aanrijding

Schalkhaar – Maandagmorgen 20 juni (08.20 uur) is een 8-jarige jongen uit Deventer gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Koningin Wilhelminalaan. Hij werd met letsel aan een hand en arm naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffertje, dat aan de kant van de weg stilstond met zijn fiets, werd ter hoogte van verzorgingstehuis Park Brabant aangereden door een achteruitrijdende vrachtwagen, bestuurd door een 41-jarige man uit Barneveld. Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen: