7 uren van Emmeloord komt ook over Dalfser grondgebied

EMMELOORD – DALFSEN – 25  juni 2011 is het weer zover, de 13e 7 uren van Emmeloord gaat van start. De 7 uren van Emmeloord is een lekker te rijden evenement, voor klassieke auto’s gebouwd t/m 1976. Ook dit jaar wordt de route bepaald door twee ervaren uitzetters. Het ochtenddeel wordt uitgezet door Carl Verboom en het middagdeel neemt Peter Staal op zich. Beiden zijn goede bekenden in rittenrijdend Nederland.

Kort bericht over het ochtendtrajekt van Carl Verboom.

De deelnemers aan de 7 Uren van Emmeloord van 2011 krijgen een gevarieerde route voorgeschoteld. In de ochtendetappe kunnen de deelnemers eerst even opwarmen op een stukje industrieterrein, waarna de Noordoostpolder wordt verlaten en de route bij Vollenhove het oude land opgaat. Zonder al te veel bijzonderheden te onthullen kan ik alvast melden, dat de deelnemers via een een grote lus en volgens diverse kaartleessystemen langs Zwartsluis, Staphorst en Nieuwleusen worden geleid. De finish is in de buurt van Zwolle, waarna via een neutrale verbindingsroute de lunchlokatie in Wezep wordt bereikt. Al met al een gevarieerde route, waarbij zowel de bestuurder als de navigator aan zijn of haar trekken kunnen komen. Na een luxe lunch (net als in 2009) wordt er weer gestart voor het middagtrajekt.

Kort bericht over het middagtrajekt van Peter Staal.

Vanuit Wezep gaat de route via de Noord Veluwe richting Oldebroek, ’t Harde, Nunspeet naar Elburg, volgens de kaartleessystemen: pijlen en punten en een ingetekende lijn. Vanuit Elburg gaat het via een neutrale bol-pijl route richting Biddinghuizen , waar een proef wordt gereden op het terrein van de Firma van Werven. Dit kan natuurlijk mooie plaatjes opleveren. Daarna gaan we via Oostelijk Flevoland richting Ketelhaven, via pijlen en punten. Dan komt de Noordoostpolder weer in beeld en gaan we nog even via grensbenaderen naar Emmeloord. We gaan proberen de rit niet al te moeilijk te maken, maar het blijft natuurlijk opletten voor de kaartlezers, want er zitten natuurlijk weer diverse addertjes onder het gras.

Tot ziens aan de start bij de 7 Uren van Emmeloord op 25 juni 2011!

Artikel delen: