Regio Politie Persberichten van zondag 26 juni 2011

Politie tevreden over rijgedrag motorrijders TT Assen

Videosurveillanten van de politieregio’s Twente, IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland hebben op vrijdag en zaterdag 25 juni toezicht uigeoefend op excessief rijgedrag van motorrijders, onderweg naar en op de terugweg van de TT in Assen. De politie is heel tevreden over het gedrag van de motorrijders.

 

Videosurveillanten van de drie politieregio’s hebben beide dagen verkeerstoezicht gehouden. Er werd door de motorrijders in navolging van voorgaande jaren uitermate rustig gereden. Ook het publiek stelde zich voorbeeldig op en bleef achter de vangrails staan. Het publiek was met flyers attent gemaakt op de gevaren van de hogere snelheid op de A28 nu de weg verbreed is van twee naar drie rijstroken. Door de verbreding was er een veel betere doorstroming van de motoren en waren er weinig of geen files. Op de wegen N36, N348 en N332 werd gecontroleerd maar excessen werden niet gesignaleerd. Er werden wel enkele processen-verbaal uitgeschreven maar dit zou op een andere willekeurige zaterdag niet anders zijn geweest. Door de video-auto’s en videomotoren van IJsselland, Twente en Noord- en Oost-Gelderland werd samengewerkt op een aantal regio-overschrijdende trajecten.Voor de volgende overtredingen werd proces-verbaal opgemaakt: 21 x terzake overschrijden max. snelheid meer dan 30 km.3 x terzake niet handsfree bellen. 2 x terzake geen helm.11 x terzake overschrijden doorgetrokken streep.

1 x geen gordel

1 x motorrijder met te scheve kentekenplaat. Van drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd omdat ze harder reden dan 50 km per uur. Zij reden resp. 115 bij 60 km135 km bij 80 km en 155 bij 100 km. Een motorrijder had een constructie gemaakt op zijn motor waardoor de kentekenplaat omgeklapt kon worden en daardoor onleesbaar. Ook deze bestuurder krijgt uiteraard proces-verbaal. Een motorrijder werd door de videoauto betrapt op meerdere feiten zoals snelheid, kleven en meerdere keren doorgetrokken streep en liet dermate laakbaar gedrag zien waardoor hij ook voorgedragen wordt voor de educatieve maatregel gedrag EMG. Dit is een driedaagse cursus van het CBR die 800 euro kost. Deze kosten worden betaald door de overtreder.

Getuigenoproep

Man steelt geld tijdens insluiping

Steenwijk – Op zaterdagochtend 25 juni om ongeveer 11:10 uur vond er een insluiping plaats bij een bedrijf aan de Woldmeentherand. In een onbewaakt ogenblik had een man kans gezien geld uit de winkel te pakken en ging hij op een mountainbike vandoor in de richting van de rotonde. De medewerker kwam net te laat en zag de man hard het bedrijf uit rennen en er vandoor gaan. De beschrijving van de man luidt als volgt: donkere huidskleur, hij droeg een bont gekleurde muts, groene jas en een lichtbruine rugzak en was ongeveer 1 meter 75 lang. De politie is op zoek naar getuigen die de man mogelijk hebben zien fietsen in de omgeving van de Woldmeentherand. Heeft u iets gezien of beschikt u over informatie die tot de oplossing van deze zaak kan leiden? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.(2011054917)

Rijden onder invloed

Staphorst – Op zaterdagavond 25 juni werd aan de J.J. Goterlaan een 21-jarige man uit de gemeente Staphorst in zijn auto staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de blaasproef op straat blies hij een A. De ademanalyse op het bureau leverde 625 ug/l op. Proces-verbaal voor rijden onder invloed werd tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.Meer weten over alcohol in het verkeer?(2011055002)

Motorrijder overleden bij eenzijdig ongeval

Zwolle – In de vroege ochtend van zaterdag 25 juni kreeg de politie een melding van een ongeval op de Westerholterallee. De motorrijder, een 22-jarige man uit Zwolle, kwam vanuit de richting Westenholte, reed over de brug en haalde daarbij een auto in. Door onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt, kwam aan de rechterkant van de weg in de berm terecht en raakte daarbij met zijn motor een lantaarnpaal. De motorrijder kwam bij het ongeval om het leven.(2011054833)

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Op zaterdagmiddag 25 juni werd bij een winkel aan het Klein Grachtje een 52-jarige Zwolse aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had twee tassen met levensmiddelen niet bij de kassa ter betaling aangeboden en werd vervolgens door een winkelmedewerker aangehouden. Proces-verbaal werd tegen haar opgemaakt.(2011054942)

Man aangehouden voor belediging

Zwolle – In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 juni werd de politie gevraagd om te bemiddelen bij een conflict. Een vrouw gaf aan dat een man iets van haar had afgepakt. Op verzoek van de politie gaf de man dit terug aan de vrouw. De man bleef echter discussiëren en was het er niet mee eens. Daarbij beledigde hij een agent. Hierop werd hij aangehouden en proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.(2011055069)

Getuigenoproep

Vrouw aangereden nabij ziekenhuis

Hardenberg – Op vrijdagmiddag 24 juni omstreeks 14:15 uur vond er ter hoogte van de afslag naar het ziekenhuis een aanrijding plaats tussen een vrouw uit Hardenberg (leeftijd onbekend) die op de fiets op de het fietspad van de Jan Weitkamplaan reed, en een tegemoet komende fietser die vermoedelijk uit een grotere groep scholieren tevoorschijn kwam. De groep scholieren reed in de richting van de Hoogenweg en de vrouw reed in tegenovergestelde richting. De andere fietser zou zijn gekleed in een geblokt shirt. De groep was na de aanrijding wel gestopt maar er waren geen gegevens uitgewisseld. De vrouw werd in het ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld. De politie is op zoek naar de fietser die betrokken was bij deze aanrijding en verzoekt deze zich te melden. Als u getuige bent geweest van de aanrijding, dan wil de politie ook graag contact met u. U kunt zich hiervoor melden bij het politiebureau Hardenberg of bellen met telefoonnummer 0900-8844.(2011054893)

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Kloosterhaar – In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding van huiselijk geweld. Een 28-jarige man uit Kloosterhaar zou een 29-jarige vrouw hebben mishandeld. De man werd aangehouden. Voor man en vrouw zal een hulpverleningstraject worden gestart. Lees hier meer over huiselijk geweld.(2011055052)

Mishandeling

Hardenberg – In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 juni kreeg de politie een melding dat bij een horecagelegenheid aan de Voorstraat een mishandeling zou hebben plaatsgevonden. Ter plaatse gaven een 25-jarige Hardenberger en een 18-jarie Wezeper aan ruzie te hebben gehad waarbij over en weer klappen zouden zijn gevallen. De 25-jarige man deed aangifte waarop de 18-jarige man uit Wezep werd aangehouden.(2011055065)

Vijf aanhoudingen na vernielingen

Hardenberg – In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 juni kreeg de politie een melding dat er bij een horecagelegenheid aan de Jan Weitkamplaan fietsen vernield zouden worden. Portiers zouden de achtervolging hebben ingezet. De politie zag de groep via de Roeterskamp Baalderveld in rennen. Een aantal van hen reden via de Baalderborg de Kellerlaan over in de richting van het ziekenhuis. Bij de volkstuinen werden drie jongens gezien. Twee ervan konden direct woren aangehouden. De derde wist in eerste instantie te ontkomen door door een sloot met water te springen. Deze jongen werd echter aan de Jan Weitkamplaan door een portier van de horecagelegenheid aangehouden. Twee anderen uit de groep zaten in een taxi bij het station. Deze werden door de taxichauffeur na een verzoek van de naar het politiebureau gebracht. Alle vijf personen werden aangehouden. Het betrof twee 18-jarige mannen en twee 19-jarige mannen en een 19-jarige vrouw, allen uit de gemeente Hardenberg. (2011055106)

Vrouw gewond bij aanrijding

Deventer – Op de kruising van de Roessinksweg met de fietsoversteek Roessinkspad vond op zaterdagmiddag 25 juni rondom het middaguur een aanrijding plaats tussen een snorfiets en een auto. Een 21-jarige man uit Deventer reed op de scooter met een passagier, een 19-jarige vrouw uit Deventer over het Roessinkspad en kwam uit de richting van de Oude Oxersteeg. Op de Roessinksweg reed een auto, bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Deventer. De vrouw had de scooter niet gezien waarna een aanrijding volgde. De 19-jarige vrouw raakte bij de aanrijding gewond aan haar been en werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.(2011054922)

Man aangehouden voor mishandeling

Deventer – Op zaterdagmiddag 25 juni kreeg de politie een melding van een mishandeling aan de Manegestraat. Een 18-jarige man uit Deventer had een 32-jarige vrouw uit Deventer geschopt en geslagen na een conflict over geld. De man werd aangehouden(2011054933)

Inbraak in auto

Deventer – Op zaterdagavond 25 juni werd er ingebroken bij een auto op de Perestraat. Uit de auto werd elektronische apparatuur weggenomen. Een getuige had een man zien wegfietsen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.lees hier meer over auto-inbraak en hoe u de kans hierop kunt verkleinen.(2011055014)

Man aangehouden voor belediging

Deventer – In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 juni riep een 23-jarige man uit Raalte beledigende teksten naar de politie. De man werd hier op aangesproken en kon daarna zijn weg vervolgen. Terwijl hij verder liep op de Brink wees hij naar de politieagenten en riep hij opnieuw beledigingen in de richting van de agenten. Hierop werd hij aangehouden. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.(2011055057)

Jongen aangehouden voor baldadigheid

Wijhe – Op zaterdagavond 25 juni werd een 16-jarige jongen uit Zwolle aangehouden voor baldadigheid. Een omwonende had gezien dat de jongen een spandoek van een winkel had vernield. De jongen werd aangehouden en kreeg een bekeuring voor baldadigheid.(2011055009)

Artikel delen: