Bram Chardon winnaar van Pony Driving Salland

dalmsgieth.jpg

GIETHMEN – In een bloedstollende vaardigheidsproef tijdens Pony Driving Salland heeft de 17-jarige Bram Chardon goud gewonnen in het Nederlands Kampioenschap voor pony vierspannen. Hij is ook de winnaar van de internationale wedstrijd.

Hiermee is de zoon van de beroemde IJsbrand Chardon een van de jongste Nederlands Kampioen vierspan pony’s. Hij versloeg de wereldkampioen van 2007 Jan de Boer, die nipt tweede werd. Beste buitenlandse deelnemer is de Hongaar Jozsef Dobrovitz op de derde plaats.

Bij de tweespannen ging Dieter Baackmann uit Duitsland met de eindoverwinning naar huis, net als vorig jaar. Ewoud Boom eindigde als tweede en won daarmee als beste Nederlander het Nederlands Kampioenschap bij de tweespannen. Bij de enkelspannen was er weer een Nederlandse overwinning: Yvonne de Ruyter, ze prolongeerde daarmee haar titel van Nederlands Kampioen. De derde editie van Pony Driving Salland was een groot succes. De wereldtop was naar Giethmen gekomen met 80 deelnemers uit 10 landen. Dat leverde prachtige sport op. Op donderdag en vrijdag was de dressuur van hoog niveau bij de enkel-, twee- en vierspannen pony. Op zaterdag streden de menners om de snelste tijden in de 8 prachtige hindernissen aan de voet van de Lemelerberg. En op zondag werd in het derde en afsluitende onderdeel, de vaardigheid, beslist wie met de eindoverwinning naar huis gingen. Het was een technisch moeilijke proef, die spannende sport opleverde en voor het publiek mooie sport. Het publiek kwam tijdens deze derde editie van Pony Driving Salland in grote getalen naar het wedstrijdterrein en genoot van prachtige sport en gezelligheid.

 

Meer informatie: www.ponydrivingsalland.nl

Artikel delen: