Regio Politie Persberichten van maandag 27 juni 2011

Man aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Bij een winkel aan de Roemer Visscherstraat werd op zondagmiddag 26 juni een 50-jarige man uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had een aantal blikken drinken onder zijn trui gestopt en had toen geprobeerd de winkel te verlaten zonder te betalen.

Snelheidscontrole

Kampen – Bij een snelheidscontrole op de Kamperstraatweg, ter hoogte van de Molenbrug, werden op zondagmiddag 26 juni de volgende snelheidsovertredingen geconstateerd: 1x 32 km/h na correctie1x 35 km/h na correctie

1x 20 km/h na correctie

1x 16 km/h na correctie (snorfiets) Tegen alle overtreders werd proces-verbaal opgemaakt.(2011055143)

 

Automobilist onder invloed

Staphorst – Een 50-jarige automobilist uit Staphorst werd op zondagochtend 26 juni aangehouden op de Industrieweg voor rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 385 ug/l. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur op.

Meer informatie over alcohol in het verkeer? Klik op deze link.(2011055035)

 Diefstal uit auto

Steenwijk – Uit een geparkeerde auto aan de Oostercluft werden in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 juni diverse goederen gestolen. Naast een navigatiesysteem en een mobiele telefoon, werd er sportkleding tbv de schietsport weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. Mensen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.Meer info over auto-inbraak.(2011055173)

 Man gewond bij aanrijding

Giethoorn – Een 53-jarige inwoner van Steenwijk raakte op zondagmiddag 26 juni gewond bij een aanrijding op de Beulakkerweg. De man reed met zijn snorfiets de rotonde op maar werd vermoedelijk over het hoofd gezien door een 35-jarige automobiliste uit Steenwijk. De man werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. (2011055183)

 

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Zwolle – Op zondagochtend kreeg de politie een melding dat aan de Burgemeester Drijbersingel een man zou liggen. Een 50-jarige Zwollenaar liep terwijl de politie aan kwam net weg. De man was onder invloed en werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt. (2011055131)

 Inbraak in auto’s

Zwolle – Op zondagochtend 26 juni kreeg de politie een melding dat er ingebroken was bij drie auto’s aan de Kamperweg. Ter plaatse werden drie auto’s met ingeslagen porttierramen aangetroffen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011055186)

 

Aanrijding motorfiets en voetganger

Zwolle – Op zondagmiddag 26 juni vond op de Wipstrikkerallee een aanrijding plaats tussen een motorfiets en een voetganger. De motor, bestuurd door een 58-jarige man uit Zwolle kwam vanaf de Heinoseweg de Wipstrikkerallee op. Op het moment dat de motorrijder een aantal kinderen passeert, steekt een jongetje met zijn fiets vanachter een boom een stukje naar voren. Vermoedelijk komen hierdoor de fiets van de jongen (9 jaar uit Zwolle) en de motor met elkaar in aanraking en komt het jongetje op de grond terecht en raakt gewond aan zijn been. Het 9-jarige jongetje werd samen met zijn moeder door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011055202)

 Twee mannen aangehouden na conflict

Zwolle – Op zondagavond 26 juni kreeg de politie een melding van een conflict bij een horecagelegenheid aan het Groot Wezenland. Ter plaatse werd een 37-jarige man (woonplaats onbekend) aangetroffen die gewond was. Hij bleek ruzie gehad te hebben met een 45-jarige Zwollenaar waarbij over en weer klappen zouden zijn gevallen. Toen de politie aan de 37-jarige man vroeg of hij aangifte wilde doen, reageerde de man agressief en uitte beledigingen. Hij werd aangehouden voor belediging. De 45-jarige Zwollenaar werd aangehouden voor mishandeling. (2011055252)

 Auto-inbraak

Hardenberg – In de nacht van zaterdag 25 juni op zondag 26 juni werd er ingebroken bij een auto aan de Dennenkamp. Uit de auto werd elektronische apparatuur weggenomen. (2011055145)

 Politie zoekt getuigen en eigenaren vernielde fietsen

Hardenberg – In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 juni om circa 05:40 uur heeft de politie vijf aanhoudingen verricht ivm vernieling van fietsen. De politie is in het kader van het onderzoek in deze zaak op zoek naar de eigenaren van de vernielde fietsen en verzoekt hen contact op te nemen zodat er aangifte kan worden opgenomen. Ook is de politie op zoek naar getuigen die de vernieling in de nacht van zaterdag op zondag hebben gezien. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

 Eerder bericht:

Vijf aanhoudingen na vernielingen

Hardenberg – In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 juni kreeg de politie een melding dat er bij een horecagelegenheid aan de Jan Weitkamplaan fietsen vernield zouden worden. Portiers zouden de achtervolging hebben ingezet. De politie zag de groep via de Roeterskamp Baalderveld in rennen. Een aantal van hen reden via de Baalderborg de Kellerlaan over in de richting van het ziekenhuis. Bij de volkstuinen werden drie jongens gezien. Twee ervan konden direct woren aangehouden. De derde wist in eerste instantie te ontkomen door door een sloot met water te springen. Deze jongen werd echter aan de Jan Weitkamplaan door een portier van de horecagelegenheid aangehouden. Twee anderen uit de groep zaten in een taxi bij het station. Deze werden door de taxichauffeur na een verzoek van de naar het politiebureau gebracht. Alle vijf personen werden aangehouden. Het betrof twee 18-jarige mannen en twee 19-jarige mannen en een 19-jarige vrouw, allen uit de gemeente Hardenberg. 

(2011055106)

 Man met openstaande boetes aangehouden

Deventer – Een 46-jarige inwoner van Deventer werd op zondagmiddag 26 juni aangehouden op de Brink. De man had voor bijna € 2000,- aan boetes open staan. De man werd ingesloten op het bureau. (2011055194)

 Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Deventer – Een 34-jarige inwoner van Deventer werd op zondagavond 26 juni aangehouden op het Noorderplein voor openbare dronkenschap. De man verkeerde onder invloed van alcohol en viel voorbijgangers lastig. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2011055261)

 Aangehouden voor niet voldoen aan bevel

Deventer – Op maandagochtend 27 juni werd een 49-jarige inwoner van Deventer aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en zorgde voor overlast. Toen de man weigerde de Brink te verlaten nadat hij een bevel of vordering kreeg, werd hij aangehouden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2011055288)

 *** Getuigenoproep ***

Vernielingen sportveld Nieuw Heeten

Nieuw Heeten – In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 juni werden diversie vernielingen gepleegd op het sportveld aan de Zwarteweg. Onder andere een fiets en een verkeersbord werden ingegraven op het veld, waardoor de grasmat behoorlijke schade opliep. Dit gebeurde ter hoogte van de middenstip op het veld. De politie is een onderzoek gestart naar de vernielingen en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. Anoniem een melding maken kan via 0800-7000.

Artikel delen: