Waterpret tijdens speciale kindermiddag

waterbeestjes.jpg

op zoek naar waterbeestjes Foto: Waterschap

AVER HEINO – Op vrijdagmiddag 24 juni bezochten zo’n 15 kinderen de waterspeel- en doeplaats op Melkveeproefboerderij Aver Heino. Deze kinderen – die wonen langs de Heinose Vloedgraven – werden hiervoor speciaal uitgenodigd door Waterschap Groot Salland en LTO Salland.

Tijdens deze middag maakten de kinderen spelenderwijs kennis met allerlei waterbeestjes, schoon en vies water én konden ze spelen op de speeltoestellen in de waterberging.    Deze kindermiddag is één van de activiteiten die wordt georganiseerd vanuit het project Salland Waterproof om inwoners van het gebied bij het project te betrekken. Onder begeleiding van Ans Niens (Het Koeienhotel) werden de kinderen wegwijs gemaakt in de wereld rond de Heinose Vloedgraven. Zo konden zij op een grote kaart aangeven waar de wetering stroomt én waar zij zelf wonen. Met schepnetjes, zoekkaarten en een loep gingen de kinderen vervolgens enthousiast aan de slag om het leven in de Heinose Vloedgraven te onderzoeken. Ook zijn er die middag verschillende dijken gebouwd en sloten gegraven bij de waterspeel- en doeplaats.  Salland Waterproof

Het project Salland Waterproof is een samenwerking tussen LTO Salland en Waterschap Groot Salland. De grote vraag waar de boeren en het waterschap voor staan is hoe de opgaven uit de Europese Kaderrichtlijn Water zo goed en praktisch mogelijk kunnen worden geïmplementeerd. Salland Waterproof is opgezet om in samenwerking met de inwoners van het gebied initiatieven te ontplooien om te komen tot een geïntegreerde aanpak. Salland Waterproof wordt uitgevoerd in het stroomgebied van de Heinose Vloedgraven, tussen het Overijssels Kanaal en de rondweg Heino. Kijk voor meer informatie op www.wgs.nl/sallandwaterproof.

Artikel delen: