Parochie St. Brigitta 150 jaar

stuwzjuniommen.jpg

de stuwzangers hier in Ommen

VILSTEREN – OMMEN – Afgelopen vrijdag verzorgde het Shantykoor  ‘de Stuwzangers’  uit Vilsteren  een  gezellige avond in de grote tent naast de  St. Brigitta kerk in Ommen t.g.v. 150 jaar Parochie in Ommen.

Hoewel  het aantal  bezoekers wat tegenviel zat de stemming er behoorlijk in. De dirigent van dit koor – Flip Jonkman – was op zaterdagavond wederom in Ommen aanwezig met Kerkkoor ‘Con Amore’  inclusief Gregoriaans koor uit Dedemsvaart.

Dit koor was één van de zes kerkkoren die meedaad aan het korenfestival in de St. Brigitta Kerk. De belangstelling was overweldigend. Andere koren die meewerkten waren ‘Gemengd koor Heino’ , Gemengd koor Hoonhorst,  Gemengd koor Ommen, St. Cecilia Slagharen en Dameskoor Vilsteren.

De Emanuel Parochie bestaat uit 11 geloofsgemeenschappen. Er waren dus nogal wat koren absent.

Stuwzangers

Het koor ‘de Stuwzangers’ was ook al weer actief op zaterdagavond bij Bennie Bos – deze Vilstenaar was 65 geworden – en tijdens het Muzikale Landleven in Luttenberg.  Met drie sessies had  ‘de Stuwzangers’ in Luttenberg  veel succes!  Ook al door de eigen muzikale begeleiding van twee accordeons, gitaar en slagwerk.  Diverse koren lieten zich begeleiden door mechanische muziek of banden die waren ingespeeld.

Komende zaterdag is het ‘Daggie Mooi Vilsteren’. Er worden 4 sessies verzorgd door ‘de Stuwzangers’ . De eerste is reeds om 9.30 bij de RK Kerk en de laatste om 15.00 u. in de tent.

Artikel delen: