Het nieuwe fietspad

vars1.jpg

Dit is eenbankje op op te zitten, daar kom je er meer van tegen langs dit pad

DALFSEN – VARSEN –  Als andere kant van de vechtbewoner, weet ik nu ook waar Varsen ligt. Ik was altijd in gedachten dat het vanaf Dalfsen gezien achter Ommen lag, maar is ligt tussen ongeveer de Stuw in Oudleusen en Ommen. Daar is nu vorige week een nieuw fietspad geopend. We konden het al op de TV zien bij het weerpraatje van Ton ten Hove. 

vars2.jpg

Als u dit pad zoekt en niet weet waar is: Komende vanuit Dalfsen gaat u na Mooi rivier rechts af. U fietst langs café de Stuwe, rechtdoor. Op een gegeven moment ziet u links al het verkeer op de Hessenweg.  Daar waar het kan gaat u rechtsaf een nieuw fietspad op.

 

vars3.jpg

Let wel goed op, er staan nog nergens borden, ook niet bij de afslagen. Dus fietste ik al midden op de camping Arendshorst, overkomt je het zelfde, dan kan je altijd terug. Dat is nog wel een beetje hinderlijk, zelfs voor mij als Dalfsenaar.  Er staat tegen over dat een toerist natuurlijk meer tijd heeft, maar het is flink uitkijken waar je soms heen moet.

vars4.jpg

Hopelijk staan er straks met de vakantie wel borden. Het is een heel mooi kronkelend paadje. We zijn heel blij dat het daar ligt. Zodat de gemeente zich nu kan gaan oriënteren op de fietspaadjes aan de andere kant van de Vecht.

Artikel delen: