Houdt u morgen de weersberichten in de gaten

Morgen begint de dag met veel zon en het wordt zeer warm met in de middag temperaturen van 30 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 35 graden in het zuidoosten van het land. In de loop van de middag neemt van het zuidwesten uit de bewolking geleidelijk toe en er ontwikkelen zich dan regen- en onweersbuien.

In de avond worden de buien zwaarder en kunnen dan gepaard gaan met hagel en zware windstoten. Het noordoosten krijgt waarschijnlijk pas eind van de avond en in de nacht naar woensdag met de buien te maken. De wind is matig uit zuidoostelijke richting, in de loop van de middag en avond draait de wind naar west. Met het draaien van de wind en de overtrekkende buien wordt de hitte verdreven.(bron: KNMI)

Ook de Nederlandse spoorwegen gaan klanten al waarschuwen:

Onstuimig weer verwachtReist u  ’s middags 28 juni met de trein, raadpleeg dan vooraf ns.nl of Teletekstpagina 751 voor eventuele nadere reisinformatie.

Deel tent Vroomshoop afgebroken vanwege slecht weerDe festivaltent in het centrum van Vroomshoop wordt tijdelijk voor een deel afgebroken. De organisatie van Vroomshoop in Concert is bang dat de tent mogelijk beschadigd raakt door het slechte weer dat dinsdagavond wordt verwacht.

 De tent is ruim 18 meter hoog en tegen slecht weer bestand. Toch neemt de organisatie geen risico. De Belgische tenteigenaar had vorig jaar een miljoenenstrop toen bij een zware storm tenten kapot waaiden op het terrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De evenementen die dit weekend in de Vroomshoopse tent zijn gepland, gaan gewoon door. (Bron RTV oost)

Artikel delen: