Een weekje vakantie in Groet

 

GROET, waar ligt dat? Beter bekend zijn Schoorl en Bergen. Tussen Schoorl en Camperduin ligt GROET. En Camperduin, daar houden de duinen op tot Petten; de Hondsbosse zeewering beschermt het achterland. Groet komt van groeien. Een verhoogd stuk duin groeide daar aan tot een woonplek. Achter het witte kerkje staat een beeldhouwwerk van dames in klederdracht die daar bleken.

groet-lenze2.jpg

 

Op die plek was heel vroeger een bleekveld met een bron zeer zuiver duinwater.

  De zee is bij Camperduin en bovenaan de dijk staat de strandjutter( met wie ik me verwant voel, maar dan in het jutten van woorden)

 

groet-lenze3.jpg
En dan is daar het strand. Altijd prachtig: bij rust en in stormtijd. Op de pieren de meeuwen (zie foto) en in het water zie je soms zeehonden duikelen. 

groet-lenze1.jpg

 

De plaatsen liggen aan de Brede Duinen Route, die begint en eindigt  in ALKMAAR – bij het station. Bij Bergen en Schoorl heb je de breedste duinen in Nederland, wel 5 kilometer breed. Maar niet alles is meer begroeid: pyromanen hebben hun werk gedaan en dan ziet een boom er zo maar ZO uit.

groet-lenze4.jpg

Toch is er weer begin van leven.

groet-lenze5.jpg

Wij zaten op bungalowpark Carpe Diem, oorspronkelijk een boomgaard. Volop rust en natuur.

Maar bij thuiskomst staat er nog geen bord VERKOCHT  in de tuin. Wel leverde mijn column vorige week maandag 157 kijkers op internet op en vandaag zie ik dat er weer 6 bezoekers zijn geweest. ….

lenze l. bouwers 

Nog een mailtje ter aanvulling:

Eén foto ben ik nog vergeten te sturen over GROET.

groet-lenze6.jpg

 

Mijn voorstel aan gemeentewerken van Dalfsen  is na te denken over de bermaanplant/-versiering die de gemeente Bergen o.m. bij Groet toepast. Heel fris. Als fietsdorp kennen we nog al wat lange fietspaden. Wat zullen we ervan opvrolijken. Zijn we dan niet het leukste dorp van de wereld, dan toch de bermvriendelijkste! 

 

Artikel delen: