6e NK-titel voor Rik van Selling.

HELLENDOORN – HOONHORST – – Op zondag 26 juni sloot de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie het wedstrijdseizoen voor acrogymnastiek in Hellendoorn af. Sportvereniging Hellendoorn kreeg het NK toebedeeld door de KNGU omdat de vereniging dit jaar het 65-jarig jubileum vierde.

Zondagochtend was de turnvloer het domein van Jeugd A klasse, in deze klasse kwamen de damesparen, de damestrio’s en de gemengde paren aan bod. Opvallend was de hegemonie van WRZV/Landstede Sportacrobatiek. In alle drie de subdisciplines werd een team van de Zwolse vereniging Nederlands Kampioen.

Bij de gemengde paren wist de Hattemer sportacrobaat Rik van Selling (14) voor de zesde keer op rij beslag te leggen op de titel van Nederlands Kampioen. Het is Riks tweede kampioenschap als onderpartner met zijn turnpartner Juliët van Dam (11 jaar) uit Hoonhorst, voor haar was het haar tweede nationale titel. Met een puntentotaal van 54,50 bleven zij hun naaste concurrenten ruim 2 punten voor en haalden zij voor de vierde keer dit seizoen de EK-limiet. Hoewel de eerste plaats dit seizoen geen enkel moment in gevaar is geweest, was het vandaag toch een spannende dag. Het team zou vandaag voor het eerst de nieuwe balansoefening op de mat brengen. Naar aanleiding van de buitenlandwedstrijden in Bristol en Bulgarije werd in mei besloten om een nieuwe balansoefening in te studeren. Tijdens deze wedstrijden bleek dat de oude oefening te weinig dynamiek had om op internationaal niveau mee te kunnen tellen. Met een nieuwe choreografie en enkele nieuwe elementen zetten Rik en Juliët een bijzonder mooie oefening op de mat. Score 27, 4 punten.

Voor de meeste sportacrobaten zit het seizoen na dit Nederlands Kampioenschap er op. Echter niet voor dit team. Rik en Juliët zullen in de voorbereiding op de Europese Kampioenschappen in Bulgarije in oktober, het grootste gedeelte van de zomervakantie door moeten trainen. De doelstelling voor de EK is het behalen van een finaleplaats, met andere woorden, eindigen bij de beste 8 teams van Europa.

Artikel delen: