Varen op de Vecht

rederij_peters.jpg

OUDLEUSEN – VILSTEREN – Jenny K. is al een tijdje geleden begonnen de boottocht (markttocht) vanaf de Stuw Vilsteren/Oudleusen naar Ommen in ere te herstellen. 50 jaar geleden konden we nl bij de Stuw opstappen en nu gaat rederij Peters het in de bouwvak weer 2 keer proberen.

Hieronder vindt u het vaarschema.

BOOTTOCHTEN 2011

• Marktvaart Dalfsen

Op de donderdagen in de maanden juli en augustus kunnen mensen vanaf de Stuw Vilsteren/Oudleusen meevaren naar Dalfsen en weer terug. Tijdens de stop in Dalfsen kunnen de gasten evt. de markt bezoeken. Om ongeveer 10.00 uur komt het schip bij de Stuw en legt aan  aan de Vilsterense kant. Om ca. 13.00 uur is men daar weer terug.

Om teleurstelling te voorkomen, dat de boot vol is, het vriendelijk verzoek om tussen 9.15 en 9.30 te bellen met (0529) 451924.

• Boot-/Fietstocht vanaf de StuwVilsteren/Oudleusen Ommen v.v

Op zondag 24 juli – 31 juli – 7 augustus en 14 augustus kunnen mensen vanaf de Stuw Vilsteren/Oudleusen een enkele boottocht neme naar Ommen. Het schip zal om ongeveer 12.30 uur vertrekken. Er kunnen een aantal fietsen ( 10 à 15) mee. De gasten krijgen een fietsroute om via het nieuwe fietspad van Ommen weer naar de Stuw te fietsen.

• Marktvaart Ommen

Op dinsdag 26 juli en 2 augustus kunnen de mensen om 09.30 uur een rondvaart maken, maar ook een enkele reis meevaren (met fiets) naar de Stuw Vilsteren/Oudleusen. Ze ontvangen dan een fietsroute om via het nieuwe fietspad terug te gaan naar Ommen.

Om 10.30 uur kunnen er mensen bij de Stuw opstappen (evt. met fiets) om een enkele reis mee te varen naar Ommen. Eveneens ontvangen zij een fietsroute om terug te fietsen via de nieuwe route naar de Stuw.

Alleen voor de dinsdagen

Bij een te groot aantal fietsen worden deze met ander vervoer naar de aanlegsteiger in Ommen gebracht en staan klaar als het schip weer aanlegt. Men wordt verzocht, indien men met fiets mee wil, zich wel op te geven in de Kantine v. Camping “de Stuwe”, Maneweg 16, Oudleusen of  bellen naar (0529) 471230  bgg. 06 23511802.

Artikel delen: