Regio Politie Persberichten van woensdag 29 juni 2011

Hennepplanten in beslag genomen

Genemuiden – In de tuin van een 28-jarige inwoner van Genemuiden werden op dinsdagmorgen 28 juni 8 hennepplanten aangetroffen. De planten werden in beslag genomen. De eigenaar werd aangehouden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

Hasselt – Vijf automobilisten kregen op dinsdagmiddag 28 juni een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid op de Verkavelingsweg. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur terwijl daar maximaal 60 km/u is toegestaan. Tegen alle overtreders werd proces-verbaal opgemaakt. (2011056018)

 Automobilist onder invloed vliegt uit de bocht

Giethoorn – Een 39-jarige inwoner van Marknesse werd op dinsdagavond 28 juni aangehouden op de Blokzijlseweg. De man haalde met hoge snelheid een aantal voorliggers in maar verloor hierna de macht over het stuur. De auto kwam, na een aantal maal om zijn as gedraaid te zijn, naast de weg tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd en kon op eigen kracht uit zijn totaal vernielde auto komen. Bij de blaasproef op straat blies de man een F. Hierop werd hij aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd ter controle per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd een bloedproef bij hem afgenomen. (2011056027)

 Man aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Bij een winkel aan de Nieuwstraat werd op dinsdagochtend 28 juni een 18-jarige man uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een zonnebril uit een rek gepakt en was de kassa gepasseerd zonder deze te betalen. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt. (2011055901)

 

Blikseminslag in woning

Dedemsvaart – Op dinsdagavond 28 juni vond er bij een woning aan de Hoofdvaart een blikseminslag plaats. De bewoner was wakker geworden van de inslag en zag dat er brand was uitgebroken op de zolder. Hij heeft de brand zelf geblust en liep hierbij lichte verwondingen op. Ook had de man last van de rook. De man werd door ambulancepersoneel behandeld. (2011056098)

 Auto te water

Bergentheim – Aan de Kanaalweg West raakte in de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 juni een auto te water. De bestuurder, een 19-jarige man uit Bergentheim was uit de auto en op de kant alwaar hij door ambulancepersoneel werd onderzocht. Hij verklaarde dat hij moest uitwijken voor een ree en daarom moest remmen. Hij kwam vervolgens in de berm terecht en kwam vervolgens met de auto in het kanaal terecht. Bij de blaasproef blies de man een P. De man werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij een nacht ter observatie moest blijven. (2011056079)

 Poging inbraak

Deventer – In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 is geprobeerd in te breken in een winkelpand aan de Boxbergerweg. Men probeerde de deur te forceren maar dit is niet gelukt. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. (2011055858)

 Verkeerscontrole

Deventer – Bij een verkeerscontrole aan de Zwolseweg werden op dinsdagochtend 28 juni de volgende overtredingen geconstateerd: 1 x niet handsfree bellen3 x niet dragen autogordel

1 x ongeldig verklaard rijbewijs

2 x niet kunnen tonen rijbewijs 1 x ongeldig kenteken op aanhangerTegen alle overtreders werd proces-verbaal opgemaakt.

(2011055886)

 Blikseminslag

Olst – Op dinsdagavond 28 juni vond er een blikseminslag plaats bij een woning aan de Enkweg. Hierdoor ontstond er schade aan het dak en de daken van omliggende woningen. Er is geen brand ontstaan. (2011056069)

Artikel delen: