Sproeifeest 2011 , de terugblik op

sproeifeest1-1_29-6.jpg

Ingezonden door Luuk Schrijver.

HOONHORST – Allereerst heeft het Sproeifeest zijn naam weer eer aan gedaan. Donderdag de 23e en de zaterdag de 25e van juni is er weer behoorlijk wat water neergekomen in ons Hoonhorst, maar het mocht de pret niet drukken! De vrijdag en zondag is het weer goed gecompenseerd want toen werden wij overdonderd met vele zonnestralen.

Het welbekende sproeikanon heeft voor aardig wat frisse momentjes gezorgd voor onze bezoekers.

 

sproeifeest2-2_29-6.jpg

Op de donderdagavond stroomde de tent vanaf half acht al vol. Nadat de meeste mensen van een lekker bakje koffie hadden genoten begon de formatie Boerenblond met hun nieuwe show “ Glashelder” ! Het gezelschap zette meteen de juiste toon; ze vonden het namelijk fijn dat er geklapt werd, voor en na elk onderdeel en nummer dat ter gehore werd gebracht. Wanneer mensen vonden dat ze teveel geklapt hadden konden ze na afloop van de show in de kleedkamer langs komen want dan konden ze een portie klappen terugkrijgen. De voorstelling was weer een groot succes want er werd enthousiast gelachen en gebruld. Na de show barste de regen toevallig los, met als gevolg dat er nog door velen gezellig werd nageborreld. Toen was de eerste avond van het Sproeifeest 2011 alweer een feit. 

  

sproeifeest3-3_29-6.jpg

Op vrijdag de 24e van juni hebben de kinderen uit Hoonhorst en omstreken het Sproeifeest officieel geopend. In grote getallen waren de kinderen met hun ouders weer op komen dagen om met de ballonwedstrijd het Sproeifeest officieel te openen. In het centrum van Hoonhorst werd bij het “ Dansende Paard”  verzameld. Op een gegeven moment stonden de kinderen te popelen om naar het Sproeifeest terrein te gaan dus toen is de stoet ook vertrokken richting het Sproeifeestterrein. Daar hebben de kinderen de Sproeiballon het luchtruim in gestuurd. De kinderen zouden tijdens de tocht naar het Sproeifeestterein verrast worden door een luchtsportspektakel. Tot onze grote spijt kon dit in verband met de weersomstandigheden niet doorgaan. Echter zijn ze van het luchtsport centrum Overijssel zondagmorgen in de vroege morgen begonnen met vliegen vanaf ons terrein. Er zijn dus nog menig Hoonhorsters de lucht in geweest om Hoonhorst vanuit de lucht te bekijken. Op de vrijdagavond konden de kinderen alsnog de lucht in, er was namelijk nog een bijzonder mooie tokkelbaan gecreëerd. Deze baan was mede mogelijk gemaakt door de firma Hartkamp Groen Totaal & Van Lenthe Dalfsen. 

Vrijdagavond was weer een echte, echte feestavond! De tent was goed gevuld, de biertjes vlogen als hete broodjes over de afgiftebalie en de Coverband Van Gogh kreeg alle bezoekers voorin de tent! Er werd gedanst tot in de late uurtjes, maar aan alle leuke dingen komt een einde. De bezems werden weer tevoorschijn getoverd om de tent weer aan kant te maken en de bezoekers naar buiten te vegen.

 

Zaterdagmorgen werden in alle vroegte en nog wel in de regen de eerste kraampjes al weer opgebouwd. De Joarmarkt begon, dus de Koelmansstraat veranderde weer in één mooie grote markt met voor iedereen wat wils. De dorpsvereniging waren weer goed vertegenwoordigd en menig marktkooplui probeerde hun mooie handel kwijt te raken. Ook werd er her en der op de markt aandacht besteed aan diverse goede doelen. Daarbij was er ook nog muzikale begeleiding van een Shantykoor dus de aanwezige koopjesjagers zwierden over de markt.    

Na de middag was het weer tijd voor het spel “Wie houdt de beker? “. De straten uit Hoonhorst waren weer goed vertegenwoordigd. Daarnaast was het publiek ook goed vertegenwoordigd ondanks het miezerige weer. De middag was gevuld met diverse spelen. Er werd getrokken, geduwd, geklommen en eier-gegooid. Naast de actieve spellen werden de wijze uilen uit de straat ook nog geprikkeld met vragen over Hoonhorst. Uiteindelijk zijn we na de pauze in de tent verder gegaan met de spelen. Het was namelijk een beetje miezerig en om het voor de deelnemers en toeschouwers leuk te houden zijn we verder gegaan in de tent, oftewel een stuk warmer en knusser dan buiten. Toen zijn de krachten van alle straten nog even op de proef gesteld. Na het beraad van de organisatie bleek “Het Sterrebos”  het gelukkige team te zijn die aan de haal ging met de bokaal. ’s Avonds was er in de tent een optreden van de band Back 4 More. Er waren iets minder feestgangers dan vorig jaar maar het feestje was er echter niet minder om.

 

sproeifeest4-4_29-6.jpg

Nadat de laatste feestvierders ook de tent hadden verlaten was het alweer bijna tijd voor de oecumenische kerkdienst met als thema Naastenliefde. De tent was goed gevuld tijdens de dienst die beluisterd werd door het koor Viva Voce uit Raalte. Tijdens de viering werd er een aanzienlijk bedrag overhandigd aan Pax Kinderhulp. Dit geld was bijeengebracht door de Hoonhorster jeugd met het inzamelen van lege flessen in het dorp en tijdens de collecte op de mooie zondagmorgen.

Nadat de stoelen allemaal weer waren opgeborgen konden de bankjes weer klaar worden gezet. Het was weer tijd voor onze eigen artiesten, Playbackshow 2011! Het was een mooi gevarieerd programma met afwisseling tussen jonge en oudere artiesten. Via deze weg willen wij jullie deelnemers allemaal nogmaals bedanken, aangezien jullie de playbackshow weer tot een succes hebben gemaakt. Toen iedereen buiten in het zonnetje aan het nagenieten was verzorgde het Flater pret orkest de nodige vrolijke deuntjes. DJ Nico Noordhof stond daarna alweer klaar om de mensen te laten swingen in de tent.. Jong en oud ging helemaal los op de dansvloer wat elk jaar opnieuw weer resulteert in een mooie afsluiting als Hoonhorsters onder elkaar. Wij als organisatie kunnen weer terugkijken op een geslaagd weekend. Wij hopen dat jullie net zo als ons positief terugkijken op het Sproeifeest weekend. Wanneer je nog eens wilt nagenieten, verwijzen wij je door naar onze vernieuwde website www.sproeifeest.nl voor de foto’s. In de loop van het jaar worden de afleveringen van Sproeifeest TV ook uitgebreid. Voor volgend jaar is de datum ook alweer bekend, houdt dus allen alvast vrij op 28-29-30 juni en 1 juli 2012. 

Daarnaast willen wij alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet! Want de leus op jullie T-shirts “Zonder mij geen Sproeifeest” klopt nog steeds. DANK JULLIE WEL !!  

Het Sproeifeestcomité

Artikel delen: