Vijf koren treden op in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 9 juli zal in de Maranathakerk aan de Van der Grondenstraat in Nieuwleusen een concert plaatsvinden, waaraan vijf heel verschillende koren uit de omgeving zullen meewerken. Het concert begint om 19.30 uur en de toegangsprijs bedraagt vijf euro.

Projectkoor Multiple Voice uit Dalfsen, het Coevorder Mannenkoor, kinderkoor De Vrolijke Nootjes uit Lemelerveld, gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld en vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren zullen deze avond elk een deel van het programma verzorgen. De overeenkomst tussen deze koren is dat ze alle vijf onder leiding staan van dirigent Wim van Lenthe uit Dalfsen. Het is al enkele jaren een mooie traditie dat het zangseizoen wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden van ‘zijn’ koren, waarin elk gezelschap de muzikale hoogtepunten uit zijn repertoire van dat seizoen ten gehore brengt. Ook dit jaar is het gelukt om concertpianist Tjako van Schie uit Nieuwleusen te contracteren voor dit concert. Hij zal de verschillende koren begeleiden op de piano.

Het belooft een bijzondere muzikale avond te worden, want er zullen heel uiteenlopende composities ten gehore zullen worden gebracht. Zo zal projectkoor Multiple Voice alvast een voorproefje geven van de concerten die het koor op 8 en 9 oktober hoopt te geven. Voor Quodlibet en Con Amore is het een bijzonder jaar. Het vrouwenkoor uit Vilsteren bestaat dit jaar namelijk twintig jaar, terwijl het Lemelerveldse koor de halve eeuw heeft volgemaakt. Beide koren doen een greep uit hun omvangrijke jubileumprogramma. Het Coevorder Mannenkoor, dat 50 mannen telt, heeft een nog iets langere historie. Kinderkoor De Vrolijke Nootjes staat pas sinds vorige maand onder leiding van Wim van Lenthe. Het koor wordt gevormd door een enthousiaste groep van zo’n 25 kinderen, die in Nieuwleusen voor het eerst onder leiding van de nieuwe dirigent zullen optreden. Aan het eind van de avond zullen de vijf koren ook gezamenlijk enkele composities zingen.

Artikel delen: