Weet u nog van toen? Molen Fakkert

meulen5.jpg

HOONHORST – Nog maar amper 9 maanden geleden stonden we met elkaar op het molenterrein om de aftakeling te bewonderen van de oude kap van de molen Fakkert. Dat was 22 oktober 2010. Gisteren 30 juni 2011 onder stralend weer kon de kap weer naar boven en is het beeld bijna compleet hoe het gaat worden.

mool1juli1.jpg

Vandaag hebben de bouwvakkers even rust en zijn er slecht 2 man van de aannemer, maar niet dat er een rustperiode gaat komen. Neen, vandaag is Molenbouwer Vaags de gehele dag bezig met het juist afstellen en inmeten van alle nog te leveren onderdelen. Er moeten ten behoeve van het maalwerk nog heel veel onderdelen gemaakt worden, maar dit kon niet eerder dan dat de kap en het achtkant op zijn plaats staan, dan pas is alles in te meten. De molen staat er heel mooi bij. Het molenterrein is weer wennen, weg achtkant en weg molenkapje. Nu gaan de werkzaamheden dus binnen van start.

mool1juli2.jpg

Maar ook volop werk voor vrijwilligers, de band van de elevator moet hersteld worden en de bakjes ontroesten en behandelen. Maar ook het overige van de menginstallatie in de molen moeten verder schoongemaakt worden en een keer in de verf. Binnenkort worden er vrijwilligers dagen gepland, u kunt zich daarvoor altijd aanmelden bij de stichting.

mool1juli3.jpg

De dag van gisteren was een geweldige belevenis niet alleen voor de stichting molen Fakkert, maar ook voor het gehele dorp en ons gemeentebestuur.

Dat de belangstelling groot was blijkt wel uit het feit dat het hijswerk werd gevolgd door 592 kijkers via de webcam. Als al die bezoeker zich als “vriend” gingen aanmelden, zou dat een mooie bijdrage zijn. Blijf verder nieuws volgen op onze site www.molenfakkerthoonhorst.nl,

De stichting molen Fakkert.

 

Artikel delen: