Drukbezochte inloopavond De Nieuwe Landen II

LEMELERVELD – Woensdagavond 6 juli vond een inloopavond plaats in Kultuurhus De Mozaïk in Lemelerveld.

Tijdens de avond bekeken ongeveer 100 belangstellenden de plannen voor de nieuwe woonwijk De Nieuwe Landen II in Lemelerveld. Ook werd uitgebreid van de gelegenheid gebruik gemaakt om met elkaar het gesprek aan te gaan over de nieuwe woonwijk.

Op de avond waren naast veel belangstellende Lemelervelders en toekomstige bewoners, ook wethouder Klaas Agricola en diverse raadsleden aanwezig. Stedenbouwkundig bureau De Lange uit Deventer gaf tekst en uitleg over het ontwerp, net als enkele medewerkers van de gemeente Dalfsen.

Afbeelding inloopavond De Nieuwe Landen II 6 juli 2011 Afbeelding inloopavond De Nieuwe Landen II 6 juli 2011 Wethouder Klaas Agricola van ruimtelijke ontwikkeling kijkt tevreden terug. “Het was een drukbezochte avond. De sfeer was positief. Opvallend waren ook de positieve reacties over de keuze om er een duurzame woonwijk van te maken. De primeur binnen de gemeente Dalfsen.”

In de komende weken zal het voorontwerp bestemmingsplan De Nieuwe Landen II officieel ter inzage worden gelegd. Dit wordt onder andere gepubliceerd op de gemeentelijke informatiepagina’s Kernpunten in de Marskramer.

Streven van de gemeente is om volgend jaar de schop de grond in te kunnen zetten, onder voorbehoud van bijvoorbeeld bezwaarprocedures. Volgens projectleider Wietze van der Ploeg van de gemeente Dalfsen is dit een `zeer strakke planning’, ook gezien de hoge duurzaamheidsambities die er liggen voor de wijk. Er wordt dan ook voortvarend aan gewerkt. Houd komend jaar de website www.nieuwelanden.nl in de gaten voor de laatste nieuwtjes rondom Lemelervelds nieuwste woonwijk. Deze website is ook te benaderen via een speciale banner op de website van de Sukerbiet.

Artikel delen: