Schipper mag ik overvaren …

melkpakboot1.jpg

EMMEN – Afgelopen vrijdagmiddag vond er in buurtschap Emmen een prachtig spektakel plaats. Kinderen van de groepen 5 t/m 8 van de Chr. Daltonschool A. Baron van Dedem hebben met zelfgemaakte boten op de Emmertochtsloot gevaren.

melkpakboot2.jpg

Op zich niet bijzonder, maar wel het feit dat deze boten zijn gemaakt van melk- en frisdrankpakken. Vanaf de meivakantie hebben de gezinnen pakken gespaard, die door de kinderen aan elkaar zijn gemaakt. In maar liefst zeven boten werd de overtocht op de Emmertochtsloot gemaakt.

melkpakboot3.jpg

Twee jaar geleden heeft de school een soortgelijk evenement georganiseerd. “Toen hebben we met twee grotere boten op de Wijthmenerplas gevaren”, aldus Jacco Kleemans, directeur van de school. Hij geeft op de vrijdagmiddag les aan groep 5 t/m 8 en heeft het idee met de kinderen uitgewerkt. Natuurlijk trok deze bijzondere gebeurtenis veel belangstelling; niet alleen van ouders en kinderen van de eigen school, maar ook van buurtbewoners en voorbijgangers.

melkpakboot4.jpg

“Ons jaarthema is ‘Schipper, mag ik overvaren’. Daar past dit natuurlijk geweldig mooi bij”, aldus een enthousiaste Kleemans, terwijl hij een paar kinderen helpt om weer (droog) uit de melkpakkenboot te stappen.

Artikel delen: