Opening sportcomplex Heidepark

buitenkant_spelzaal.jpg

Foto: Hans Heerink.

     LEMELERVELD – Sportcomplex Heidepark in Lemelerveld staat zaterdag 16 juli bol van activiteiten. Van 10.00 tot 16.00 uur kan de nieuwe accommodatie bezichtigd worden. De deuren van de nieuwe spelzaal, lounge, multifunctionele accommodatie en sportkantine staan wagenwijd open. Ook kan iedereen een kijkje komen nemen bij activiteiten op de twee nieuwe kunstgrasvelden en trimbaan.

De kunstgrasvelden zijn al enkele maanden intensief in gebruik. Allereerst natuurlijk door de handbal en voetbal. Buiten de reguliere trainingen en wedstrijden weet de jeugd de weg naar die velden te vinden om daar een balletje te trappen of gooien. Sterker nog, er is bijna geen moment dat er niet gesport wordt. En dat is nu net de doelstelling van het vernieuwde – open – sportcomplex. De nieuwe trimbaan is ook voor iedereen toegankelijk. De accommodatie voor binnensport is uitgebreid met een spelzaal. Deze komt ter vervanging van de gemeentelijke gymnastiekzaal in het dorp. De spelzaal heeft een grotere vloeroppervlak zodat meerdere gebruikers tegelijkertijd in de zaal kunnen. De investeringen op Heidepark waren mogelijk met de zogenaamde Wavin-gelden van de Gemeente Dalfsen, een provinciale subsidie en een forse eigen inbreng aan vrijwilligerswerk. Door de intensieve samenwerking tussen een groot aantal partijen is het sportcomplex multifunctioneel geworden op basis van de Kulturhus filosofie. Zo wordt er al buitenschoolse opvang in combinatie met sport aangeboden en zijn er meerdere multifunctionele ruimtes gekomen.

Diverse leden hebben de wens uitgesproken om tot een gezamenlijke kantine te komen voor de voetbal en de binnensport. Ook dat is per 1 juli gerealiseerd. Door slim te bouwen is er bij de entree van de sporthal een grote lounge gerealiseerd. Deze kan bij de kantine van de voetbal (voortaan ‘sportkantine’) worden aangesloten bij hogere bezoekersaantallen. Ook als de sportkantine gesloten is, kunnen binnensporters in de lounge een kopje koffie of frisdrank kopen. De lounge biedt daardoor nog meer ontmoetingsmogelijkheden.

Tijdens het open huis kan iedereen zien wat de resultaten zijn van de bouwwerkzaamheden. Zaterdag 16 juli is er van 10.00 tot 16.00 uur tijdens het open huis een uitgebreid programma aan demonstraties.

Artikel delen: