Anton, sorry Herman op de bok

veneb1.jpg

DALFSEN – Op de Zandwijkerallee komen we 2 renpaarden tegen, wel hele kleintjes overigens. Niemand minder dan Herman Veneboer is met die dieren op stap. Zittend als een echte herenboer heeft hij die dieren goed in de macht. Heerlijk toeren over de zandwegen.

veneb2.jpg

Laatst ben ik met hen helemaal naar de Lemelerberg geweest.  Die links vóór op de foto, deze is al 21 jaar, die andere is haar dochter van 17 jaar. Thuis heeft hij er nog 2 dat zijn daar weer kinderen van. Dus voor u: links vóór is al Oma. Herman is nog aan het oefenen om ze er alle 4 voor te doen, een 4 span dus.

 

veneb3.jpg

Hij neemt nog in overweging om schoenen te laten maken voor deze dieren. Maar dat is nog al prijzig.

Als ik er hoefijzers onder laat zetten, moet ik die ook om de 6 tot 7 weken laten vernieuwen. Die schoen (dat kan tegenwoordig) kan ik later nieuwe zolen onder laten zetten.

veneb4.jpg

links is dus de Oma van 21 jaar

Maar net wat ik zeg, de prijs houdt me nog een beetje tegen, het kost zo’n 90 euro per schoen. Elk dier 4 stuks en dat 4 keer reken maar uit. Daar ben ik voor mezelf nog niet uit. Dan zou er van elk voet een gipsafdruk gemaakt moeten worden, die dan weer als mal dient.

 

veneb5.jpg

Hij laat even de hoef zien, kijk kappen hoeft nu niet, maar als ik te veel op verharding rij, kan het pijnlijk worden voor hen.

Artikel delen: