Op vakantie? Laat het de politie weten!

 

DALFSEN – De politie en de gemeenten Dalfsen en Ommen doen er alles aan om de openbare ruimte veilig, heel en schoon te houden. Toezichthouders hebben in de uitvoering van die visie een belangrijke rol.

Dankzij hun toezicht kunnen ze veel van de zogenaamde kleine ergernissen voorkomen en bestrijden. Hierbij kan gedacht worden aan overlast, kleine milieuovertredingen en vandalisme.

Toezichthouders hebben een uitgebreid takenpakket. Een belangrijk deel daarvan bestaat uit zichtbaarheid in alle kernen van de gemeenten door surveillance. Surveillance is aan de ene kant bedoeld om ongewenste zaken te voorkomen, maar ook om deze op te sporen. De toezichthouders functioneren daarmee vaak als de ogen en oren van de politie.

Vakantieafwezigheidsproject

De toezichthouders dragen ook zorg voor de uitvoering van het vakantieafwezigheidsproject. Bij de politiebureaus in Dalfsen en Ommen zijn voor dit afwezigheidsproject formulieren af te halen. Eenmaal ingevuld kunnen de formulieren weer bij de bureaus worden ingeleverd. Uiteraard kan dat ook per post. De toezichthouders houden dan tijdens uw vakantie uw woning extra in de gaten. Als zij het vermoeden hebben dat er iets niet in orde is, nemen zij contact op met u of uw contactpersoon.

 

Toezichthouders Veiligheid doen meer

Maar de toezichthouders doen meer. Zo regelen zij het verkeer bij ongevallen, branden of andere incidenten of calamiteiten. Ook zijn ze aanwezig bij de grotere evenementen, waarvan ons gebied er vele kent. De toezichthouders hebben door hun werk een belangrijke taak naast de politie en zij werken hier dan ook nauw mee samen. Ze dragen een belangrijk steentje bij aan uw en onze veiligheid!

Artikel delen: