Regio Politie Persberichten van woensdag 13 juli 2011

Brandstichting

Zwolle – Op dinsdag 12 juli kreeg de meldkamer een melding van een brand in een portiek aan de Van Ummenstraat. Ter plaatse bleek er een fiets in brand te zijn gestoken. De fiets werd door de brandweer geblust. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Vrouw gewond na val uit scootmobiel

Zwartsluis – Een 83-jarige vrouw uit Zwartsluis raakte dinsdagmiddag 12 juli gewond, nadat zij op de Oppen Swolle uit haar scootmobiel was gevallen. Vermoedelijk is de vrouw met te hoge snelheid door een bocht gereden. Ze liep een gekwetste schouder op en werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. (2011060790)

 Man aangehouden voor bedreiging, huisvredebreuk en huiselijk geweld

Kampen – Dinsdagavond 12 juli werd een 38-jarige man uit Kampen aangehouden voor huiselijk geweld, bedreiging en huisvredebreuk. De man had de deur bij zijn ex-partner geforceerd, waarna hij haar bedreigde en spullen in huis vernielde. Door tussenkomst van een buurman kon de man uit de woning worden gehaald. Hij is voor nader onderzoek ingesloten en krijgt proces-verbaal aangezegd. Voor de betrokkenen zal een passend hulpverleningstraject worden opgestart.(2011060983)

 Mannen aangehouden voor diefstal kabels

Kampen – Op de Naaldeweg werden dinsdagochtend 12 juli een 18-jarige man uit Didam en een 20-jarige man uit Rheden aangehouden voor diefstal. De mannen hadden eerder die ochtend kabels weggenomen bij een woning aan de Wittensteinse Allee. De bewoner had dit gezien en was samen met een buurman achter het tweetal aangereden. Intussen lichtten zij de politie in. Na een achtervolging, waarbij de verdachten meermalen het voertuigen van de bewoner en zijn buurman aanreden, kon het duo door de politie worden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten en krijgen proces-verbaal aangezegd. De kabels bleken tijdens de achtervolging uit de auto te zijn gegooid. Ze werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. (2011060638)

 

Mannen aangehouden na gewapende overval

Hardenberg – Twee 19-jarige mannen uit Enschede en Zaandam werden op dinsdagochtend 12 juli aangehouden na een gewapende overval op een winkel aan de Markt. De twee wisten onder bedreiging van een vuurwapen een geldbedrag buit te maken en gingen er te voet vandoor in de richting van het station. Getuigen zagen de mannen daar in een lijnbus richting Slagharen stappen. In de bus werden de mannen aangehouden. In de bus werden tevens het vuurwapen en de buit aangetroffen. De mannen werden ingesloten op het bureau. Naar de overval wordt een nader onderzoek ingesteld. (2011060597)

 Mannen aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Bij een winkel aan de Beestenmarkt werden dinsdagmiddag 12 juli een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 20-jarige man uit Enschede aangehouden voor winkeldiefstal. De twee hadden pakjes shag weggenomen zonder te betalen. Tegen beiden zal proces-verbaal worden opgemaakt. Ook krijgt het duo een winkelontzegging. (2011060817)

 Mannen aangehouden voor openbare dronkenschap

Deventer – Op de Brink werd dinsdagmiddag 12 juli een 55-jarige Deventenaar aangehouden voor openbare dronkenschap. De man had voor overlast gezorgd bij een winkel en personeel had geprobeerd de man weg te krijgen. Hij weigerde echter te vertrekken. Daarop is de man overgebracht naar het bureau en ter ontnuchtering ingesloten. Hij kan proces-verbaal tegemoet zien. (2011060885)

 Deventer – Een 50-jarige Deventenaar werd dinsdagmiddag 12 juli op de Snipperlingsdijk aangehouden voor openbare dronkenschap. Ook kreeg hij een bekeuring voor wildplassen. De man werd door surveillerende agenten aangetroffen op het fietspad. Hij slingerde behoorlijk en was op dusdanige wijze aanwezig dat de tegemoetkomende fietsers angst hadden om langs de man te fietsen. Toen de man bovendien aanstalten maakte om in de berm te gaan wildplassen, werd hij aangehouden. Hij krijgt proces-verbaal aangezegd en is ter ontnuchtering ingesloten. (2011060530)

 Man lichtgewond bij eenzijdig ongeval

Deventer – Op de Spanjaardsdijk raakte dinsdagavond 12 juli een 23-jarige Deventenaar gewond bij een eenzijdig auto-ongeval. De man reed vanuit Lettele in de richting van Schalkhaar, toen hij plotseling met zijn auto rechts in de berm terechtkwam. Daar raakte hij een boom, waarna hij weer de weg op reed en aan de linkerzijde van de weg tegen een andere boom tot stilstand kwam. De man gaf aan dat hij begon te slingeren door de gladheid. Het wegdek was ter plaatse inderdaad behoorlijk glad. Vermoedelijk heeft snelheid ook een rol gespeeld. De man liep een pijnlijke knie op en werd daarvoor behandeld door ambulancepersoneel. Zijn auto moest worden afgesleept. (2011061003)

 Twee mannen aangehouden voor diefstal

Deventer – Op de rijksweg A1 werden dinsdagmiddag 12 juli een 27-jarige man uit Huissen en een 23-jarige man uit Arnhem aangehouden voor diefstal van een grondstamper. Een getuige had gezien dat het tweetal de grondstamper aan de Koningin Julianalaan in een auto laadden en ermee weg reden. Het voertuig werd op basis van het signalement aangetroffen op de A1. De mannen werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Een van hen heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt. De grondstamper is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. (2011060741)

Artikel delen: