Agenten gewond na aanrijding gestolen auto

IJSSELLAND – Deventer – Twee agenten van de politie IJsselland raakten in de vroege ochtend van woensdag 13 juli gewond toen zij betrokken raakten bij een aanrijding op de Boterstraat. De agenten wilden een auto controleren, maar de bestuurder van dat voertuig stopte niet. Hij verhoogde juist zijn snelheid en reed op de auto van de agenten in. Een aanrijding was het gevolg.

 Daarop stapten de twee inzittenden van de auto uit en renden weg. Agenten hebben gelijk de achtervolging ingezet met behulp van intussen gealarmeerde collega’s. Helaas leverde dit geen resultaat op; beide inzittenden konden ontkomen. Later bleek dat de auto, nadat deze de politieauto had geraakt en de inzittenden waren uitgestapt, ook nog is doorgereden tegen een geparkeerde auto. De Verkeersongevallenanalyse heeft nader onderzoek verricht. Zowel de politieauto als de auto van de verdachten moesten worden afgesleept. De auto waarin de verdachten reden, is vermoedelijk gestolen. De twee agenten liepen nekklachten op en moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen. Zij konden na behandeling naar huis.

 Nader onderzoek

De politie neemt de zaak hoog op en stelt een nader onderzoek in naar de verdachten. Incidenten waarbij politiemedewerkers of anderen met een publieke taak agressief of gewelddadig behandeld worden hebben hoge prioriteit. Agressie en geweld worden niet geaccepteerd! Lees hier meer over de aanpak door politie en het Openbaar Ministerievan geweld tegen personen met een publieke taak.

Artikel delen: