Lijntrekken op Sportpark Gerner

 

grasgerner1_13-7.jpg

Op het veld aan de ASC-kant worden keurige hekken van zwart gemoffeld staal geplaatst, compleet met ballenvangers achter de doelen.

DALFSEN  – Op Sportpark Gerner is men druk bezig met het afwerken van de kunstgrasvelden. Terwijl men op het eerste veld nieuwe hekken aan het installeren is, zijn de tapijtleggers uit Oss druk bezig met het aanbrengen van de belijning. Volgende week moet het geheel opgeleverd worden.

Aan de hand van enkele foto’s laat ik zien hoe dat in zijn werk gaat. Vanavond lag het veld klaar. Er is op elk veld 130 ton zand opgebracht en later in de week worden de velden nog ingestrooid met per veld 110 ton rubberkorrels, gemaakt van gereclycelde autobanden. Dat is nodig om de mat schokabsorberend te maken, zodat later geen gewrichtsklachten zullen ontstaan bij de bespelers van de velden.

 

   

grasgerner4_13-7.jpg
Het aanbrengen van de 16 – meterlijn. De lijn van 10 cm breed is al uitgesneden en daarover wordt een band van 30 cm met lijm gelegd.

 

grasgerner5_13-7.jpg 
Vervolgens wordt de mat aan beide kanten op de lijmband gelegd.

 

 

grasgerner2_13-7.jpg
Met een handig apparaatje wordt de lijn daartussen gedrukt. Het geheel wordt daarna stevig met de voeten in de lijm  vastgetrapt.

 

grasgerner3_13-7.jpg 
Zorgvuldig wordt de penaltystip op zijn plaats gelijmd.

 

 

grasgerner6_13-7.jpg
De middenstip wordt aangebracht. Een hulpstuk wordt op de plaats gelegd om zo de plaats van de middencirkel te bepalen.

 

grasgerner7-13-7.jpg 
Een snijapparaat met daarin 2 stanleymessen, 10 cm van elkaar, wordt zorgvuldig op 9.15 m van de stip klaargezet.

 

grasgerner8_13-7.jpg
Het apparaatje snijdt de cirkel precies uit op de goede plaats en netjes rond. Vervolgens worden ook hier de lijnen ingelijmd. 

Tekst en foto’s zijn ingezonden door R.E.

Artikel delen: