Politie geeft beelden overval juwelier vrij

overval1.jpg
Foto’s Politie IJsselland

 

IJSSELLAND – Deventer – Politie IJsselland heeft bewakingsbeelden van de gewapende overval op een juwelier aan de Brinkgreverweg op woensdagmorgen 13 juli jl vrijgegeven. Op de beelden zijn de gemaskerde overvallers te zien tijdens de overval. De politie hoopt hiermee meer informatie over de daders van de overval te verkrijgen.

Mensen die de overvallers herkennen of hen voor of na de overval hebben gezien worden dringend verzocht contact op te nemen. De overvallers voldoen aan het volgende signalement:

 

Dader 1

Signalement: man, 1.90m. groot, tenger postuur, 20à 25jaar, blank gelaat, zwarte stoffen lap voor de mond, zwarte muts over hoofd getrokken, aan de achterzijde van het hoofd opgeschoren haar, forse wenkbrauwen, smal gezicht, lichtkleurige ogen,zwarte handschoenen, kort zwart jack,

donkerkleurige broek en zwarte schoenen. Dader 2

Signalement: man, 1.65m. lang, normaal postuur 18à 20jaar,lichtgetinte huidskleur, zwarte ogen, brildragend (groot dik zwart montuur, ook zwart lapje voor de mond, zwarte muts, donkergroene

legerjas. Sprak Nederlands met een onbekend buitenlands accent.Dader 3

Signalement: Man, ongeveer 20 jaar met een Marokkaans uiterlijk.

 

overval2.jpg

De overvallers kwamen woensdagochtend 13 juli iets voor 11 uur de juwelierszaak binnen en bedreigden de medewerkers met een vuurwapen. Een medewerker werd door de overvallers geslagen waardoor hij lichte verwondingen opliep. Tijdens de overval werd door het personeel het alarm en de rookinstallatie ingeschakeld.  Eén van de overvallers sprong over glazen vitrine en heeft zich hierbij mogelijk verwond aan zijn been of voet. Na de overval zijn de daders er vervolgens met onbekende buit vandoor gegaan. Zij zijn lopend vertrokken naar de Zwarte Hoopstraat waar alle drie de overvallers op de gereedstaande scooter zijn gestapt en in de richting van de Bierstraat zijn weggereden. Deze scooter werd later op de dag teruggevonden in een gangetje achter de Harfsenstraat/Dorststraat/Eefdestraat. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen van deze overval. Mensen die iets gezien wat te maken kan hebben met deze zaak of de drie mannen tussen 11 en 12 uur op een scooter hebben zien rijden worden verzocht contact op te nemen met de politie in Deventer via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Bel M 0800-7000.

Artikel delen: