Klussendag 15 juli molen Fakkert.

klus1.jpg

 

HOONHORST – De klussendag was een enorm succes, er werd volop geschuurd en geschilderd, gedemonteerd en opgebouwd. In de molen werden de teruggeplaatste onderdelen van de menginstallatie geschuurd en geschilderd, de weegistallatie welke enkele weken geheel gedemonteerd was om schoongemaakt te kunnen  worden, moest worden voorzien van een nieuw tussendoek.

klus2.jpg

Nadat die door een vrijwilliger is gemaakt, kon het geheel teruggeplaatst worden. Een zwaar karwei, maar met ongeveer 10 vrijwilligers voor handen snel gepietpt.

klus3.jpg

Verder moesten de bakjes van de elevator van de band gehaald worden om geschuurd te worden om daarna later nog een keer te schilderen. veel van dit ijzerwerk was inmiddels zeer sterk geroest en vroeg dus nogal wat kracht om te demonteren en te schuren.

klus4.jpg

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag.

klus8.jpg

Maar we zijn er nog niet, er valt nog genoeg te schuren en te schilderen. Neen, geen vakmanschap nodig, het werk werd vroeger gedaan door de molenaar zelf en die nam het ook niet zo nauw, dat resultaat willen we weer halen.

klus5.jpg

Diverse mensen die er vandaag waren stonden al weer te popelen om terug te komen, maar er zijn er nog een aantal die ook hebben aangegeven graag te willen helpen, maar dan op een zaterdag.

klus6.jpg

Daarom stel ik voor de volgende klussen bijeenkomst te plannen op volgende week zaterdagmorgen 23 juli van half 9 tot half een.

klus7.jpg

Namens de molenstichting.

Artikel delen: