Regio Politie Persberichten van dinsdag 19 juli 2011

Onder invloed, rijbewijs ingenomen

Staphorst – Dinsdagmorgenvroeg 19 juli is het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige, voor rijden onder invloed van alcohol, aangehouden automobilist uit Zwolle. Bij een controle op de Gemeenteweg bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zij blaastest in het politiebureau scoorde 675 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Bij een winkel aan de Assendorperstraat is maandagmiddag 18 juli een 36-jarige man uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had een hoeveelheid snoepgoed weggenomen, zonder dat aan de kassa af te rekenen. Omdat hij een veelpleger is, is hij in verzekering gesteld. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011062881)

 Automobilist zonder rijbewijs aangehouden voor bedreiging

Hardenberg – Een 24-jarige automobilist uit Hardenberg werd op maandagmiddag 18 juli in de Ribestraat aangehouden voor bedreiging. De man werd, ondanks dat hij geen rijbewijs had, rijdend in een auto aangetroffen. Toen hij hiervoor proces-verbaal kreeg aangezegd, begon hij de politiemensen te beledigen en te bedreigen. Hierop werd hij aangehouden en ingesloten op het bureau. Zijn auto werd in beslag genomen. (2011062838)

 Man aangehouden voor mishandeling

Balkbrug – Een 39-jarige inwoner van Balkbrug werd op maandagmiddag 18 juli aangehouden op de Wolter ter Haarstraat. De man wordt er van verdacht een 24-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. De verdachte werd ingesloten op het bureau. Naar de toedracht van de mishandeling wordt een nader onderzoek ingesteld. (2011062859)

Aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Maandagmiddag 18 juli is een 19-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een winkel aan het Boreelplein nam zij een haarkleurspoeling weg, zonder die aan de kassa af te rekenen. Namens het bedrijf kreeg een winkelverbod. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.(2011062677)

 

Ingesloten voor mishandeling toezichthouders

Deventer – Een 49-jarige Deventenaar is maandagmiddag 18 juli aangehouden en ingesloten nadat hij in de Walstraat twee toezichthouders had mishandeld. Eén van hen, die diverse malen in zijn gezicht was gestompt, moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. De toezichthouders wilden de man bekeuren omdat hij het fietsverbod negeerde. Hij weigerde elke medewerking bij zijn staandehouding en toen zij hem wilden aanhouden verzette hij zich gewelddadig. Tegen de man wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2011062831)

 Geen rijbewijs en onveilig vervoer kinderen

Deventer – Maandagavond 18 juli is een 25-jarige vrouw uit Deventer bekeurd omdat zij geen rijbewijs heeft. Op de Diepenveenseweg werd zij gecontroleerd omdat zij in haar auto vijf kinderen vervoerde, waarvan de meesten niet in de veiligheidsriemen zaten. Voor beide feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011062895)

Artikel delen: