Timmerweek: De kop is eraf!

timmerweek1.jpg

LEMELERVELD – De Timmerweek die Landstede Welzijn jaarlijks in Lemelerveld organiseert is maandag 25 juli succesvol van start gegaan.  Het thema van dit jaar is: “Vervoer en verkeer”  Een thema waar de kinderen hun fantasieën en ideeën goed in kwijt kunnen.

timmerweek.jpg

Om 09.00 uur kwamen de eerste “timmerlieden” al op het veld aan, gewapend met een hamer. Het zonnetje scheen gelukkig en de kinderen hadden zo te zien er al zin in.   Ruim 160 kinderen melden zich maandagmorgen aan, om met een hamer en spijkers aan de slag te gaan.

Er wordt elke dag van 10 tot 12 uur getimmerd en wij beginnen en sluiten af met een passend liedje en dansje.

Om de jonge bouwvakkers bij het bouwen te assisteren, staat de hele week maar liefst 75 vrijwilligers klaar waaronder ook veel jongeren die spontaan hun medewerking hieraan verlenen. 

Ook nu weer enkele opa’s en oma’s die met hun kleinkind(eren) een hele week samen gaan timmeren. Vooral mannen die goed met een hamer over weg kunnen zijn altijd bij de timmerweek heel erg welkom. Zij maken de constructie stevig genoeg zodat het bouwtechnisch verantwoord is dat kinderen op hun hutten gaan staan en spelen. 

Woensdagmorgen komt de burgemeestervan Dalfsen dhr. H. Noten, ons met een bezoekje vereren om even een kijken te nemen wat de kinderen dit jaar in elkaar hebben getimmerd.

 

Net als voorgaande jaren krijgen de kinderen ook nu weer de gelegenheid om naast het timmeren iets te gaan knutselen.

Er is in het gebouw een knutselhoek gecreëerd die bij kinderen erg in trek is. Zij kunnen daar dingen maken die met het thema te maken hebben. Er is al heel lang van alles bijeen gespaard zoals: dozen, lege melkverpakkingen, deksels, dopjes clocetrolletjes, etc.

Al die wegwerpverpakkingen worden door de kinderen in elkaar gezet en mooi beplakt en versiert met papier en folie.

De kinderen kunnen kiezen uit diverse keuzevoorbeelden zoals een auto maken, verkeerslichten, garage, helicopter etc.

Voor de wat kleine kinderen, die even iets anders willen doen dan timmeren, is deze activiteit een mooie aanvulling. Tijdens de hele week is de EHBO op het veld aanwezig en hopelijk is het al voldoende met hier en daar een pleistertje te plakken en de tranen te drogen.  Donderdagmorgen worden de bouwwerken afgetimmerd.

Omdat donderdagavond een kijkavond is gepland zorgt iedereen ervoor dat hun hut het allermooiste is en dat alles keurig netjes is opgeruimd.

Alles staat er mooi geverfd en “behangen” klaar. De diverse bouwwerken worden gekeurd en bewonderd.

De kijkavond is voor familie, buren en andere geïnteresseerden van 18.30 tot 20.00 uur.

 De kijkavond geniet in de loop der jaren steeds meer belangstelling en het is ook een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Voor de bezoekers staat ook nu weer de koffie klaar en kan men genieten van een heerlijk boerenijsje. 

Tijdens de kijkavondzorgt de organisatie dit jaar voor een spectaculair en verrassend optreden van….. dat heel goed bij het thema past.

 

Op vrijdagmorgen zo is de planning dat alle bouwwerken weer af worden gebroken.

Sommige kinderen vinden dit wel heel erg jammer en het liefst willen zij de hele vakantie alles laten staan.

Even krijgen de kinderen de gelegenheid om mee te helpen om alles af te breken en nemen de volwassenen het werk van hun over.

Daarna kunnen zij meedoen aan een spellencircuit.

Ter afsluiting is er voor iedereen een heerlijk bakje patat en wordt de timmerweek nog een keer met het liedje en een dansje afgesloten worden.

De kinderen vermaken zich in hun eerste vakantieweek super

De timmerweek is een evenement geworden die eigenlijk in Lemelerveld niet meer weg te denken is!

Al jaren is de deelnemersprijs van de timmerweek niet verhoogd en dat is mede te danken aan dediverse sponsoren.

Zoblijfthet ook voor elk gezin betaalbaar.

 

Artikel delen: