Regio Politie Persberichten van vrijdag 29 juli 2011

Aangehouden voor mishandeling

Hardenberg – Vrijdagmorgenvroeg 29 juli zijn een 36-jarige man uit Hattem en een 34-jarige man uit de gemeente Hardenberg aangehouden voor mishandeling. In de Sallandsestraat hadden zij een 26-jarige man uit Hardenberg geschopt en geslagen.

Het slachtoffer liep daarbij schaafwonden en pijnlijke plekken op. Eerder in de nacht was er in een horecagelegenheid in het centrum al een confrontatie geweest tussen het slachtoffer en zijn belagers. Beide aangehouden mannen zijn ingesloten. Tegen hen wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling autoruiten

Zwolle – In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 juli zijn de ramen van de rechter voorportieren van drie personenauto’s ingeslagen. De auto’s stonden geparkeerd aan de Kamperweg. Het is niet bekend of er ook goederen uit de auto’s zijn weggenomen. (2011066374)

 Alcoholcontrole

Zwolle – Tijdens een alcoholcontrole op donderdag 28 juli tussen 22.00 uur en 23.00 uur zijn geen overtredingen geconstateerd. De controle vond plaats op de Wilhelminastraat en 37 automobilisten hebben een blaasproef gedaan. Er werd geen alcoholgebruik geconstateerd. (2011066322)

 

Aangehouden voor winkeldiefstal

Diepenveen – Bij een supermarkt aan de Dorpsstraat werd donderdag een 64-jarige man uit Diepenveen aangehouden die op heterdaad werd betrapt op diefstal. De man verstopte de gestolen spullen onderin een kinderwagen van een vrouw die samen met hem in de winkel was. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2011066210)

 Aanhoudingen voor belediging en niet voldoen aan vordering politie

Deventer – Vrijdag 29 juli rond 01.00 uur heeft de politie een 20-jarige vrouw en twee 23-jarige mannen uit Deventer aangehouden voor belediging en niet voldoen aan een vordering om te vertrekken. De aanhoudingen volgden na een opstootje bij een horecabedrijf op de Brink. De drie maakten deel uit van een groepje dat woorden had gehad met een ander groepje cafébezoekers. Eenmaal buiten waren de gemoederen nog niet bedaard en richtte de woede zich op de politiemedewerkers die hen maanden te vertrekken. (2011066347, 2011066352)

 Poging zware mishandeling

Deventer – De politie heeft donderdagavond 27 juli een 27-jarige man uit Almelo aangehouden voor een poging zware mishandeling. Hij wordt ervan verdacht zijn hond bewust op zijn partner en haar vriendin te hebben afgestuurd. Beide vrouwen konden bijtwonden laten zien. Ook verklaarden zij door hem te zijn geslagen. Er is aangifte gedaan. De man heeft tevens een huisverbod van tien dagen opgelegd gekregen. Zijn hond is in beslag genomen. (2011066286)

 Bestuurder gestolen auto ook verdacht van oplichting

Deventer – Donderdag 28 juli werd op de Snipperlingsdijk een 58-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij reed in een gestolen auto. Nader onderzoek wees uit dat de man ook verantwoordelijk kan worden gehouden voor andere strafbare feiten, waaronder flessentrekkerij. De man maakte onder meer gebruik van de gastvrijheid van bed & breakfast accommodaties zonder daarvoor te betalen. (2011066089)

Artikel delen: