Enige paniek na Carbage Run Oslo

Een deelnemer aan de Carbage Run heeft zaterdag in het centrum van de Noorse hoofdstad met zijn auto voor paniek gezorgd. Omstanders zagen een cilindervat op het dak van de auto aan voor een bom en waarschuwden de politie. Die zette vervolgens een gebied van ongeveer 200 meter rond de geparkeerde auto af. Nadat de wagen door Noorse bomexperts en een robot was onderzocht, bleek het loos alarm.

Carbage Run is een ludieke rally van Hardenberg naar Oslo. 800 deelnemers in 250 auto’s reden de afgelopen week bijna 3.000 kilometer door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen. (Bron rtv oost) Aan de Carbage Run doen ook jongelui uit Hoonhorst en Dalfsen aan mee. Van hen hebben we helaas nog geen berichten mogen ontvangen. Wel voor vertrek van een van de vaders. https://dalfsennet.nl/comment.php?comment.news.4694

Bommelding in Oslo door deelnemer Nederlandse rally

De apart uitgedoste auto van een deelnemer van een door Nederlanders georganiseerde rally heeft zaterdag in Oslo voor opschudding gezorgd. Een compressor op het dak werd voor een bom aangezien, meldt de organisatie van de Carbage Run. Dat is een puzzelrally met 250 goedkope auto’s van Nederland naar Noorwegen. De politie zette de omgeving in een straal van tweehonderd meter om de auto van de Belgische deelnemer Jan van Eynde af. Ook werd een robot klaargemaakt om de auto in een parkeergarage te onderzoeken, maar al snel werd de actie afgebroken. De politie liet de geschrokken eigenaar opdraven, die duidelijk maakte dat er geen dreiging was.

De hulpdiensten in Noorwegen zijn extra alert doordat Anders Behring Breivik vorige week vrijdag 77 mensen doodde. Hij beweert dat er meer cellen actief zijn.

De compressor zag er in combinatie met de nodige bedrading en een pamflet met condoleances aan het Noorse volk verdacht uit. De organisatie legt op haar website uit dat meer teams een compressor gebruiken zodat ze harder kunnen toeteren.

Van Eynde heeft spijt dat zijn auto tot een bomalarm heeft geleid. De organisatie benadrukt dat alle teams op het hart was gedrukt zich in Noorwegen bescheiden te gedragen. De deelnemers aan de vaak vrolijk aangeklede auto’s hadden besloten de omgeving van het eiland Utøya te mijden, maar door een omleiding kwamen ze hier toch in de buurt. De rally vertrok maandag in Hardenberg en finishte zondag in Oslo. bron(Novum) –

Artikel delen: