De Heer Herbrink, van veehouder tot cameraman

camera-man_3.jpg

DALFSEN – HEINO – De Heer Herbrink altijd woonachtig geweest aan de Langsweg in Dalfsen. Sinds enkele jaren heeft hij zijn boerderij verruild voor een mooie  burger woning in Heino. Heel zijn leven heeft hij een druk bestaan gehad samen met zijn vrouw Dien. Op de boerderij ben je gewoon altijd bezig, zeg maar gerust dag en nacht.

Eens komt er een moment dat je het rustiger aan wil gaan doen. Een paar jaar geleden was dat het geval. Min of meer nood gedwongen. Zijn zoon nam de boerderij in Dalmsholte over. De Heer en Mevr. Herbrink trokken naar Heino. Daar in Heino kom je dan wat tot rust. Tijdens die periode kom je tot ontdekking dat niet de hele dag op de stoel wil gaan zitten. Het toeval kwam op zijn pad. Hij werd hobby cameraman. Niet zo maar, hij doet namelijk veel filmwerk voor het Wooldhuis in Heino. Als de ouderen een dag op stap gaan, is hij daar bij om dat allemaal vast te leggen. Na wat montage werk gaat hij dan weer een filmavond verzorgen voor de ouderen. Ook over de boerderij heeft hij maar liefst negen films gemaakt. De hele verbouwing heeft hij vastgelegd. Van afbraak van de oude tot en met de tuinaanleg van de nieuwe woning en opbouw van de nieuwe stallen. Toen ik hen vanmiddag sprak, vroeg ik hen: of zijn jullie naar de kangoeroe wezen kijken. Nee, antwoordde hij, het is toch ook wat! Dat was voor mij een test of ze nog steeds trouwe kijkers zijn van deze site. Dat is dus wel zo: we kijken elke dag. Prachtig, nieuws uut de buurte. Het zijn heel vaak bekenden van ons die daar op staan, zoals gisteren Herman Pot en vorige week Pater Bovenmars. We kijken echt elke dag. Ik deed een voorstel eens een stukje over hen te plaatsen. Dat vinden andere bekenden leuk. Maar wat ze niet verwachten is, dat het er nu al op staat. Ik hoop dat dit verhaal hen aanstaat, zo niet, mail dan even, we kunnen het zo veranderen. De krijgen vanzelf wel reacties van andere kijkers en of oude buren van hen. Graag gedaan! (het liefst had ik een echte digitale foto gehad

van camraman Herbrink, maar dan gaat er weer dagen overheen, wij houden van afwerken)  zo’n foto mag je ons wel mailen, dan plaatsen wij die zo.

Artikel delen: