Jan, ook na 60 jaar nog onmisbaar

jan_westerman.jpg

NIEUWLEUSEN – Onze Jan is al een ouwe, maar bij Westerman willen we hem nog graag houwe! Jan Westerman heeft er al 60(!) dienstjaren op zitten bij Westerman Logistics, maar denkt voorlopig nog niet aan stoppen. Op 15-jarige leeftijd, in 1951, begon de officiële loopbaan van Jan als loopjongen en bijrijder. Westerman Logistics was toentertijd de ‘bode van Nieuwleusen’.

jan_en_alie.jpg

De vader van Jan onderhield hoofdzakelijk een vrachtdienst tussen Nieuwleusen en Zwolle, deze was in 1891 opgestart door de opa van Jan. Aanvankelijk vond het vervoer plaats met paard en wagen, maar in 1936 schafte het bedrijf een vrachtwagen aan. Jan werd chauffeur, monteur, planner en vervolgens mededirecteur. Begin jaren negentig kon Jan Westerman met de VUT, maar hij moest er niet aan denken. ‘In al die zestig jaar ben ik nog geen dag met tegenzin naar het werk gegaan, werken is mijn hobby’, aldus Jan. Westerman Logistics is vooral de laatste jaren sterk gegroeid en heeft momenteel zo’n 170 medewerkers. Deze medewerkers zijn de belangrijkste drijfveer voor Jan om te blijven.  ‘Het contact met de collega’s en dan met name de chauffeurs, zou ik niet willen missen’. Momenteel werkt Jan vijf ochtenden per week, waar hij erg blij mee is. ‘Op deze manier is er nog steeds verschil tussen de werkweek en het weekend’. Op de vraag hoe lang hij nog van plan is om door te blijven werken heeft hij snel een antwoord: ‘Als lichaam en geest het toelaten hoop ik nog zeker vijf jaar bij Westerman te werken’. Tenzij ze me duidelijk maken dat ‘die ouwe’ het toch maar eens een keer voor gezien moet houden… Van dat laatste zal geen sprake zijn…

‘Onze Jan is al een ouwe, maar bij Westerman willen we hem nog graag houwe’ stond op één van de vrachtwagens waarmee Jan afgelopen maandag werd opgehaald door collega’s.  Als verrassing stonden een stuk of vijftien trucks maandagmorgen voor de woning van Jan en Alie geparkeerd. Na een korte toespraak door de huidige directeur Lambert van Dieren werd het lied door collega’s, alias Westermankoor – Truckerspoor ingezet: ‘Ja dat is Jan, Jan, Westerman, het werken dat is één groot feest – Jan, Jan, Westerman, vriendelijk en gedreven elke baas die droomt ervan…’ klonk maandagmorgen aan het Westeinde. Vervolgens trok een feestelijk versierde karavaan van trucks door Nieuwleusen om Jan naar Westerman te vervoeren.Westerman Logistics zal nog op twee manieren aandacht besteden aan dit unieke jubileum. De receptie zal na de vakantie plaatsvinden op 24 september. Daarnaast hebben 3 collega’s een sponsorfietstocht georganiseerd op 17 september. Op die dag zullen zoveel mogelijk medewerkers van Westerman Logistcs per tandem zo’n 180 km (!) gaan fietsen (60 x 3) vanaf Hazeldonk Breda naar Nieuwleusen.

 

vechtgenotenfl..jpg

Ze laten zich sponsoren en de opbrengst komt ten goede aan Stichting Vechtgenoten. Deze actie kan je volgen via Twitter  www.twitter.com/westermanlogist en www.westermanlogistics.nl.

Artikel delen: