Staphorstdagen

STAPHORST – Tijdens de Staphorstdagen ( 10 en 17 augustus) staat het dorp bol van de agrarische-, historische- en culturele acticviteiten. Ook is er een minibraderie, een klederdrachtshow in de Museumboerderij en een kinderrommelmarkt.

Tweede Staphorstdag

Op 10 augustus, de tweede Staphorstdag, wordt de rogge ‘met de stok’ gedorst op het erf van een echte Staphorster boerderij. Bij deze boerderij zijn meerdere oude ambachten te zien zoals eendenkorven maken, touwdraaien, strohakselen, zende (zeis) harden. Het beroemde Staphorster stipwerk wordt natuurlijk ook gedemonstreerd. Op een originele dorpswaag kun je je gratis laten wegen.

Derde Staphorstdag

Op 17 augustus, de derde Staphorstdag, is er een grote braderie en een kinderrommelmarkt in het centrum van Staphorst. In ’t Koetshuus aan de Gemeenteweg is op alle drie Staphorstdagen tussen 10.00 en 16.00 uur een fraaie expositie. Ook kun je een bezoek brengen aan de schilderijenexpositie van de bekende Staphorster schilderes Ina Kuik of aan het atelier van houtsnijkunstenaar Albert Timmerman. Grote publiekstrekker tijdens de Staphorstdagen is de klederdrachtshow bij de Museumboerderij. Ook is er een vaste expositie en worden er verschillende oude ambachten gedemonstreerd.

 

03 Augustus 2011 t/m 17 Augustus 2011

Adres: Kerklaan

Plaats: Staphorst

Website: www.stichtingstaphorst.nl

Artikel delen: