OM eist acht jaar cel voor neerschieten broers

NIEUWLEUSEN – Een 20-jarige man uit Prinsenbeek gaat als het aan justitie ligt acht jaar de cel in. Hij wordt ervan verdacht een 32-jarige man uit Nieuwleusen en diens 24-jarige broer te hebben neergeschoten. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Het schietincident vond plaats op 5 februari aan de boulevard van Scheveningen nadat de oudste broer ruzie met de 20-jarige Brabander kreeg. Die was op zijn barkruk gaan zitten. Omstanders wisten de twee uit elkaar te halen, maar later die nacht ontstond opnieuw ruzie nadat zij het café hadden verlaten.

Volgens de officier van justitie probeerden de jongste broer en enkele vrienden de ruzie te sussen, maar trok de verdachte toen een vuurwapen en schoot hij onmiddellijk op de twee broers. De 32-jarige Overijsselaar raakte zwaargewond in borst en lies. Zijn broer kwam er met een schampschot van af.

Na de schietpartij sloeg de verdachte op de vlucht. Hij kon even later worden ingerekend. De rechtbank doet op 23 augustus uitspraak.(Bron – Novum) zie ook :  https://dalfsennet.nl/comment.php?comment.news.1790

Artikel delen: