Regio Politie Persberichten van zaterdag 13 augustus 2011

Man aangehouden voor mishandeling

Ommen – Een 41-jarige man uit de gemeente Ommen is in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Kerkstraat. De man zou zonder aanleiding twee mannen van 21 en 22 jaar uit Ommen hebben geslagen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Rijbewijs ingevorderd

Kamperveen – De politie heeft vrijdagmiddag 12 augustus op de Kamperstraatweg een 50-jarige man uit de gemeente Oldebroek aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies 650 ug/l. De man kreeg een rijverbod voor zeven uur en een proces-verbaal. (2011070876)

 Rijden onder invloed

Rouveen – De politie heeft vrijdagmorgen 12 augustus een 52-jarige man uit de gemeente Slochteren aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed slingerend over de Vaartweg en werd daarop staande gehouden. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Op het bureau blies hij 305 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal. (2011070743)

 Aanhouding voor vernieling

Steenwijk – Een 24-jarige Zwollenaar is in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 augustus op de Meppelerweg aangehouden voor vernieling van een auto. Volgens de bestuurder van de auto, een 21-jarige man uit Steenwijk, zou de man toen hij voorbij reed zonder reden een deuk hebben getrapt in een portier. De verdachte verklaarde dat hij bijna was aangereden door de man uit Steenwijk. Er is een onderzoek ingesteld. (2011070946)

 Aanhouding voor belediging

Zwolle – De politie heeft vrijdagavond 12 augustus bij de Diezerpoorterplas een 41-jarige man uit Zwolle aangehouden voor belediging. Voorbijgangers meldden dat de man zich samen met nog een man hinderlijk gedroeg. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man aan met alcohol. Toen ze hem daarop aanspraken schold de man één van de agenten uit. Hij is aangehouden voor belediging. Op het moment dat de agenten de verdachte in de auto wilden plaatsen gaf hij één van de agenten twee kopstoten. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011070911)

 Meer informatie over agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak.

 Man aangehouden na kopstoot

Zwolle – Een portier van een horecagelegenheid aan de Melkmarkt heeft in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 augustus een 34-jarige man uit Zeewolde aangehouden voor mishandeling. De man zou een 31-jarige man uit Zwolle een kopstoot hebben gegeven. De verdachte is overgedragen aan de politie en er is een onderzoek ingesteld. Aan de verdachte is een gele kaart uitgeraakt in het kader van het Horeca Veelpleger Systeem. (2011070937)

 Meer informatie over het Horeca Veelpleger Systeem.

 Aanhouding voor mishandeling

Zwolle – Een 22-jarige man uit Zwolle is in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 augustus op de Jufferenwal aangehouden voor de mishandeling van een 20-jarige man uit Wezep. In een horecagelegenheid was er een meningsverschil ontstaan tussen twee andere mannen. Buiten ontstond er een confrontatie tussen meerdere personen. De man uit Wezep werd raakte daarbij gewond aan zijn gezicht en moest hiervoor worden behandeld in het ziekenhuis. Een 19-jarige man uit Wezep is ook aangehouden voor mishandeling nadat er tussen hem en de andere verdachte over en weer klappen waren gevallen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011070962)

 Bezit harddrugs

Zwolle – Een portier van een horecagelegenheid aan de Grote Markt heeft in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 augustus een 24-jarige man uit Zwolle aangehouden voor het bezit van harddrugs. De portier zag dat de man een pakketje overhandigde aan een andere bezoeker en sprak hem daarop aan. De verdachte deed zelf afstand van een aantal wikkels met drugs en ging er daarna vandoor. Hij kon worden aangehouden op de Roggestraat en bleek nog meer drugs bij zich te hebben. Er is een onderzoek ingesteld. (2011070972)

 Aanhouding voor mishandeling

Hardenberg – De politie heeft in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 augustus in een horecagelegenheid aan de Voorstraat een 19-jarige man uit Hardenberg aangehouden voor de mishandeling van een 16-jarige jongen uit Genemuiden. De jongen uit Genemuiden verklaarde dat hij op zijn hoofd was geslagen met een fles. De man uit Hardenberg gaf dit toe maar verklaarde dat hij dit had gedaan om zijn vrienden te verdedigen die daarvoor een kopstoot zouden hebben gehad van de jongen. Er is een onderzoek ingesteld. (2011070932)

 

Man beroofd

Deventer – Een 20-jarige man uit Deventer is in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 augustus rond 2.30 uur beroofd op de Singel. Het slachtoffer liep over het trottoir in de buurt van de kruising Singel/Singelstraat/Stationsstraat toen twee mannen zijn kant op kwamen lopen vanuit de Keizerstraat. Ze bedreigden de man en maakten een telefoon en geld buit. Daarna zijn ze in een onbekende richting weggelopen. Er is een signalement van de daders bekend. Eén van de mannen is blank, begin 20, ongeveer 1.75 meter lang, mager en hij heeft donkerbruin haar. Hij droeg een zwarte jas tot net boven zijn knieën en een zwarte trainingsbroek voorzien van 1 witte streep aan beide zijdes van boven naar beneden. De andere man is ook blank, van dezelfde leeftijd en ongeveer 1.85 meter lang met een gespierd postuur en lichtbruin haar. Hij droeg een dun lichtblauw nylon sportjack met mouwen die vanaf de schouders helemaal wit zijn en een wit logo op zijn linkerborst en een donkerblauwe spijkerbroek. De politie heeft een onderzoek ingesteld en verzoekt mensen met informatie over deze zaak contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.(2011070943)

 

Aanhouding voor vernieling

Schalkhaar – De politie heeft vrijdagavond 12 augustus een 17-jarige jongen uit Schalkhaar aangehouden voor vernieling bij een pand aan de Frieswijkerweg. De aanleiding voor de vernieling is onduidelijk. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. (2011070910)

Artikel delen: