Motordieven rennend over A1

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdagmiddag 16 augustus 2011 tijdens een routinecontrole in samenwerking met de regiopolitie IJsselland op de A1 ter hoogte van Deventer twee vermoedelijke motordieven aangehouden. Naar een derde verdachte wordt gezocht. In het busje waarin de verdachten reden, is een van diefstal afkomstige motor aangetroffen.

Agenten van de Verkeerspolitie zagen dinsdagmiddag rond 15.30 uur een busje richting Hengelo rijden en gaven voor controle een volgteken. In plaats van meerijden, zette de bestuurder het busje midden op de snelweg A1 stil, waarna drie verdachten de auto uitvluchtten. Dit leverde een gevaarlijke verkeerssituatie op en leidde tot files.

 

In samenwerking met collega’s van regiopolitie zijn een 21-jarige Amsterdammer en een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in de omgeving van de snelweg aangehouden. Naar de derde verdachte wordt door de politie gezocht. In het busje stond een Harley Davidson die uit een Amsterdamse parkeergarage is gestolen. De eigenaar wist nog niet dat zijn motor was ontvreemd.De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en worden verhoord.

Artikel delen: