Regio Politie Persberichten van zaterdag 20 augustus 2011

Twee jongens aangehouden op verdenking van mishandeling

Hardenberg – Bij een horecagelegenheid aan de Voorstraat zijn in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus twee 16-jarige jongens uit Hardenberg en Bergentheim aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 16-jarige Zwollenaar deed aangifte hiervan. Het slachtoffer zou meerdere keren tegen zijn gezicht geslagen zijn en hierbij letsel hebben opgelopen. De verdachten zitten vast voor nader onderzoek.

Snorfietser gewond na val

IJsselmuiden – Op de Frieseweg is vrijdagavond 19 augustus en 55-jarige man uit Kampen gewond geraakt, nadat hij met zijn snorfiets onderuit was gegaan. De man verklaarde geschrokken te zijn van ‘iets’ dat plotseling de weg overstak. Hij reed daardoor de berm in en sloeg met zijn snorfiets over de kop. Hij is met gezichtsletsel overgebracht naar het ziekenhuis. (2011073031)

 Beschonken automobilist zonder rijbewijs aangehouden

Zwolle – Op de A28, is in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus een 47-jarige automobilist uit Wezep aangehouden voor rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs. In eerste instantie trof de politie een stilstaande auto op de vluchtstrook van de oprit bij Zwolle-Centrum aan, met op de bijrijdersplaats een beschonken man. De bestuurder was naar de benzinepomp gelopen, want de brandstof was op. Bij de benzinepomp verklaarde de bestuurder dat hij niet gereden had, omdat hij gedronken had. Beide inzittenden kregen daarom een rijverbod. Enige tijd later kroop de bestuurder toch achter het stuur en reed weg. Hierop is hij aangehouden. Hij blies uiteindelijk 835 ug/l en hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011072994)

 Rijbewijs ingevorderd van drankrijder

Dedemsvaart – In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus is in de Latyrusstraat een 37-jarige man uit Lutten aangehouden wegens rijden onder invloed. De man viel op door zijn rijgedrag. Hij blies uiteindelijk 815 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. (2011072991)

 

Rijbewijs ingevorderd van te snelle motorrijder

Deventer – Vrijdagavond is op de Henri Dunantlaan een 29-jarige man uit Deventer aangehouden voor rijden met een te hoge snelheid. De man reed op een motor en werd door de politie gezien op de Deltalaan, waar hij met zeer hoge snelheid reed. Een surveillerende motoragent volgde de man, waarbij de snelheid van de verdachte opliep tot meer dan 120 km/uur. Toen de man stilstond bij de stoplichten werd hij gesommeerd naar de kant te gaan met zijn motor, waar hij geen gehoor aan gaf en verder reed. Pas na een tweede bevel kon de man tot stoppen worden gemaand. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. Tijdens zijn aanhouding was de man recalcitrant en begon de motoragent te beledigen. Hij kreeg daarom ook nog een proces-verbaal voor belediging. (2011072967)

 Man aangehouden voor belediging

Deventer – In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus is op de Keizerstraat een bewoner aangehouden voor belediging. De 27-jarige man hing over de reling van een flatgalerij en schold passerende politiemedewerkers uit. Hierop is hij aangehouden. De man was behoorlijk onder invloed van alcohol. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011073020)

 Straatroof

Deventer – Op de 1e Kruisstraat zijn in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus twee mannen van 26 jaar uit Deventer het slachtoffer geworden van straatroof. De twee liepen over de Eendrachtstraat toen twee mannen achter hen kwamen lopen en iets vroegen. Hierop ontstond een woordenwisseling, die uiteindelijk ontaarde in bedreiging en geweld door de twee verdachten. De slachtoffers stonden vervolgens geld af. De twee mannen gingen er vandoor. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld. (2011073032)

 Man ontkomt aan overvaller

Deventer – Op het Roessinkspad is in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus een 32-jarige Deventenaar ontkomen aan een overval. De man fietste over het Roessinkspad toen er plotseling een man op het fietspad sprong en iets op hem richtte dat aan een vuurwapen deed denken. De man riep dat de fietser moest stoppen. Het slachtoffer schrok hier zo van dat hij juist versnelde en hard doorfietste. De dader probeerde het slachtoffer nog te grijpen, maar dat mislukte. De man deed aangifte. (2011073069)

 Verdachte van gestolen auto aangehouden

Deventer – Tijdens een zoektocht naar de mogelijke verdachten van de straatroof aan de 1e Kruisstraat, zagen politieagenten op de 2e Kruisstraat een personenauto met hoge snelheid wegrijden. Hierop volgden zij hen naar de Smyrnastraat, waar men de auto parkeerde. Op aanspreken van de drie inzittenden, gingen zij er rennend vandoor. Dit ontaarde in achtervolgingen door de buurt. Uiteindelijk konden twee verdachten ontkomen; een derde man kon worden aangehouden. De auto waarin het drietal reed, bleek gestolen te zijn. De 21-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats zit vast. De politie onderzoekt de zaak. (2011073036)

Artikel delen: