Regio Politie Persberichten van zondag 21 augustus 2011

Jongen aangehouden voor mishandeling

Lemele – Bij een uitgaansgelegenheid aan de Korte Veldseweg is in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 augustus een 15-jarige jongen uit Gramsbergen aangehouden voor mishandeling. Na wat over-en-weer geduw zou de jongen een andere 18-jarige jongen uit Den Ham op zijn oog hebben geslagen, die hier zichtbaar letsel aan over hield. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte zit nog vast.

Getuigenoproep mishandeling Plantage

Kampen – Op de Plantage is in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 augustus, rond 00.15 uur, een 23-jarige man uit IJsselmuiden mishandeld door een nog onbekende man. Het slachtoffer werd tijdens het passeren aangestoten door een man uit een groep. Vervolgens wordt het slachtoffer geslagen en getrapt tegen zijn hoofd door een onbekende dader uit deze groep. Hij hield hier o.a. een bloedneus aan over. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de dader en roept getuigen van deze mishandeling op zich te melden op 0900-8844. (2011073253)

 Man aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Aan het Park Hogenkamp is zaterdagmiddag 20 augustus een 44-jarige man uit Zwolle aangehouden voor het mishandelen van een 48-jarige vrouw uit Tweede Exloërmond. De twee zaten op een bankje, waarbij de man de vrouw meerdere keren in het gezicht sloeg. Zij hield hier zichtbaar letsel aan over. De aanleiding van de mishandeling ligt in de relationele sfeer. De man zit nog vast voor nader onderzoek. (2011073177) Twee verdachten aangehouden voor poging tot diefstal

Zwolle – Zaterdagavond 20 augustus kon de politie in de Wilgenstraat twee verdachten aanhouden, die even daarvoor door een getuige waren gezien op het dak van een bedrijfspand aan de Floresstraat. Toen de politie gealarmeerd werd hierover en aan kwam rijden, verliet een auto net deze straat. De bestuurder kreeg een stopteken, maar negeerde dit en ging ervandoor. Na een achtervolging door de politie, heeft de bestuurder de auto in de Wilgenstraat verlaten en is te voet verder gevlucht. De andere twee inzittenden konden zo snel de auto niet uitkomen en werden direct aangehouden. De bestuurder werd helaas niet meer aangetroffen. De twee mannen van 25 en 50 jaar uit Franeker zitten vast voor nader onderzoek. (2011073232)

 Motorrijder gewond na aanrijding met automobilist

Hardenberg – Op de J.C. Kellerlaan is zaterdagavond 20 augustus een 39-jarige motorrijder uit Stadskanaal gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Beide bestuurders reden over de J.C. Kellerlaan. Het verkeerslicht op de kruising Parkweg/Gramsbergerweg stond op rood en de 43-jarige automobilist uit Vries stond hiervoor stil. Toen het groen werd kwam de motorrijder net aanrijden en kon doorrijden c.q. inhalen over de linkerstrook. Op dat moment trok ook de bestuurder van de auto op en ging naar links. De motorrijder kwam ten val en liep meerdere botbreuken op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. (2011073209)

Twee mannen aangehouden voor diefstal auto/joyriding

Hardenberg – Op de J.C. Kellerlaan zijn in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 augustus twee mannen aangehouden voor diefstal van een auto c.q. joyriding en rijden onder invloed. Op de Duitslandweg wilde de politie de passerende auto controleren. Echter na het gegeven stopteken, ging men ervandoor. Na een achtervolging, had een tweede politie-auto op de J.C. Kellerlaan de weg versperd, zodat de verdachten niet meer konden doorrijden. Door hun snelheid raakten ze in een slip en kwamen tegen de vangrail tot stilstand. De mannen van 19 en 43 jaar uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk, werden aangehouden en zitten vast voor nader onderzoek. Tevens bleek de 19-jarige bestuurder onder invloed van alcohol. Hij blies 770 ug/l. Hiervoor is zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

 Man aangehouden voor zware mishandeling

Hardenberg – Naar aanleiding van een zware mishandeling aan de Gramsbergerweg is in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 augustus een 21-jarige man uit Hardenberg aangehouden. Het slachtoffer, een 18-jarige man uit Hardenberg, lag bloedend op de grond en kwam net een beetje bij, nadat hij buiten westen was geslagen. De 18-jarige was samen met een vriend de verdachte op straat tegengekomen, waarna een woordenwisseling was ontstaan en de verdachte vervolgens het slachtoffer zwaar mishandeld had. Een getuige kende de jongen – en met wie hij samen was – zodat de politie hem snel kon lokaliseren en aanhouden. De man zit nog vast voor nader onderzoek. (2011073305)

 Man aangehouden voor bedreiging

Deventer – Bij een horecagelegenheid in de Nieuwstraat is zaterdagochtend 20 augustus een 18-jarige man uit Deventer aangehouden voor bedreiging. De man zou de avond ervoor zijn 19-jarige partner ernstig hebben bedreigd, waardoor de vrouw niet meer naar haar eigen huis terug kon. De vrouw deed aangifte. De verdachte zit vast voor nader onderzoek. (2011073126)

 Twee mannen aangehouden voor bedreiging

Raalte – Aan de Merel zijn in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 augustus twee mannen aangehouden voor bedreiging. Vanwege een ruzie in de relationele sfeer, werd een 23-jarige man uit Raalte aangehouden, omdat hij een 28-jarige man uit Lemelerveld zou hebben bedreigd met een mes. De 28-jarige was bij de verdachte aan de deur geweest om stampij te maken, waarop de 23-jarige hem zou hebben bedreigd. Deze zelfde 28-jarige man zou op zijn beurt een 24-jarige vrouw uit Apeldoorn verbaal bedreigd hebben, toen deze vrouw zich bemoeide met het conflict. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011073233)(2011073238)

 

Artikel delen: