Roofvogels weren

DALFSEN – De buizerd gaat gewoon door, ondanks een net die over de ren is gespannen. Nu nummer 3. Het dier heeft de smaak te pakken. Dan ga je maar even zoeken op internet. Dan lezen we het volgende: De laatste 10 jaren had ik in de winterperiode steeds de buizerd op bezoek.

Lawaai maken of hem verschrikken, niets hielp. Tot ik op het idee kwam een mens grote pop te maken. Met draad en houtwerk aan de slag en nadien een mooi pakje aangetrokken met felle kleuren.

Om de week werd deze pop (vogerverschrikker) in een andere boom gehangen op grondhoogte zodat de wind vrij spel had en de pop heen en weer liet bewegen. Het resultaat was fenomenaal. Bij mijn zoon, die een stuk weide van 132m achter zijn huis heeft en hetzelfde euvel had werd met helzelde weermiddel voorzien. Vanaf die dag zag men nog wel de buizerd maar zijn we geen enkel kip of haan kwijt gespeeld, dit is reeds 4 jaren geleden. Alleen de vos is ons soms nog te slim af.

Of: Vieze kippen moeten roofvogels weren

DRIEBERGEN – Een aantal pluimveebedrijven gaat de komende maanden kippen behandelen met lithiumchloride, een vieze en zoutsmakende stof, om roofvogels af te weren. Andere bedrijven zullen kippenkadavers die onder stroom staan in hun buitenren leggen. Als een roofvogel zo’n kip wil verschalken, krijgt het dier een schokje. Ik ben benieuwd of dit helpt Als het helpt wordt het probleem dan niet naar ons de kleine kippenliefhebber verschoven?

Artikel delen: